Csongrád retro 2.

2008.09.21. 17:39

   Ohóóó, mit találtam!!! A velünk élő szocializmus és nem mellékesen a lustaság /leszarás iskolapéldáját, ami jelen esetben egy szekrényajtó belsején él velünk tovább az idők végezetéig.Dr. Wilbur Swain: DSC00655

    A fénykép azért ilyen szar, mert szerettem volna érzékeltetni a tárgy szekrényajtó-mivoltát, nem csak úgy lefényképezni a feliratot, ami voltaképpen a lényeg.

   A műtárgyra nem mellékesen egy általam megnevezni nem kívánt középiskolában bukkantam. Szóval a szekrényben valaha (tan)könyveket, térképeket tárolhattak valószínűleg. Kicsit jobban belegondolva  nem sok embert érinthet meg ez a tény, hogy még 2008-ban is kiesik a csontváz a szekrényből, azaz ilyen vérkomcsi könyvek címeit látom valahova felírva. Engem azért foglalkoztat, sőt, kíváncsivá tesz, hogy vajon mi lehet az indok, hogy cirka húsz év alatt senki nem volt képes letörölni ezeket a mára már teljesen idejétmúlt könyvek címeit. Gondolom a nagyívű leszarás.


A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr90674477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kris · http://tuzok.blog.hu/ 2008.09.24. 01:45:00

Kis csillag!
Ezek nem térképek, tankönyvek megnevezései, ezek vizsgatétel címek, amit valami agyaska oda írt fel, mert azt is képtelen volt megjegyezni. Sorrendben fentről lefelé:
- a magyar népgazdaság fejlődése (fúj!)
- hazánk felszabadítása (nem felszabadulása, érdekes!)
- tanácsköztársaság (a dicsőséges 133 nap)
- Kuba története (ilyen tételünk nem is volt!)
- Európa Biztonsága (ekkor még csak a Helsinki Értekezlet lehetett)

Az is lehet hogy dolgozók esti iskolája volt itt, vagy marxista esti egyeteme (foxi-maxi)mert a címek gyanúsan a xx. századra hajaznak, meg a 70-es évek favorit témáira. Lehet hogy Komócsin Zoltán elvtárs (alias Pol-pot) puskáját találtad meg. Nem lehetetlen, bár ő nem is járt iskolába, ő mindent születésénél fogva tudott.
- Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa (fúj!)
- a tanácsköztársaság harcai (mert olyan sok volt)

dr. Wilbur Swain 2008.09.24. 12:29:57

"kis csillag" :)
a dolgozók esti iskoláját fogadom el helyes megoldásként - azt nem akartam leírni, hogy ez a bizonyos szekrény a tanári szobában van, ergo a puska kizárt

S. CS. · http://www.magyarpartner.hu/ 2008.09.25. 18:57:08

"Kis csillag!"
Ez olyan ismerős valahonnan... ;)
süti beállítások módosítása