Offline

2011.02.16. 18:45

   Az a gondolat ötlött a kis fejembe, hogy egy rapid szociológiai kísérletnek vetem alá magam: holnap, azaz csütörtökön egész nap offline leszek.

   Ez így elsőre nem tűnik valami nagy vállalásnak, de ismerve magam és szokásaimat, valószínűleg nem lesz egyszerű a történet. Ennek lényegében a mérhetetlen unalom és az csillapíthatatlan információ-éhség az oka. Unalmam forrása a hülye időbeosztásom: akkor kell dolgoznom, amikor a feleségem itthon van, tehát lényegében párhuzamos életet élünk egymás mellett, így elég ritkán tudunk együtt időt tölteni. Egyedül meg ugye vagy unatkozom, vagy értelmetlen hülyeséggel ütöm el az időt.

   Ez az egyik kihívás: az unalom leküzdése. A másik, hogy tényleg szeretem tudni, mi történik a világban, amitől így most önként elvágom magam (persze nem teljesen, ugye ott a szutyok tv). A hipotézisem, hogy nem lesz olyan nagy megrázkódtatás 24 órát átvészelni, pláne, hogy friss könyvet vettem ki a könyvtárból, Aldous Huxley-tól a Pont és ellenpontot. Szóval kalandra fel, be offline!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr912666037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2011.02.17. 14:52:41

Parancsok úr, jelentem, egy renitens Hangya eddig ismeretlen okokból lecsatlakozott a Központi Agyról.

dr. Wilbur Swain 2011.02.18. 10:51:07

@unknown_blogger: :D
egyébként nem volt rossz, mondjuk jó sem :D
majd írok két mondatot a tapasztalatokról is
süti beállítások módosítása