A csoda kapujában

2009.08.20. 10:58

Krisztácska: Kezdődik..   Foci van! Vagyis volt, aztán elmúlt, de most megint lehet, hogy lesz. Réges régen, egy távoli galakszisban 1995-ben egy magyar csapat, a Ferencváros főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában, bekerült Európa tizenhat legjobb csapata közé! Az Anderlechtel kellett játszani a bejutásért, úgyhogy elég nagy csoda lett volna, ha a Fradi továbbjut, ennek ellenére Brüsszelben nyertek a zöldek Zoran Kuntic góljával. Hazai pályán aztán 18.000 ember fogadta a belgákat (köztük én is, sosem felejtem el), és bár Kopunovic gólját még kiegyenlítette De Bilde, sőt a meccs utolsó pillanataiban majdnem meg is fordították a meccset, a Fradi jutott tovább! Aztán a csoportmeccseken folytatódott a csoda, a nyitó körben a svájci Grasshoppers ellen 3-0-ra nyertek idegenben, három fantasztikus góllal, nekem pedig folytak a könnyeim örömömben, olyan leírhatatlanul felemelő és megismételhetetlen pillanatok voltak. (megnéztem a gólokat, és újra ez van, libabőr, párás szem, emlékek... Vincze Ottó második gólja a katarzis, egyszerűen hihetetlen, abban benne van minden!)

   Hogy jön ez ide? Tegnap este a Debrecen játszott életbevágóan fontos Bl-selejtező meccset, és nyert Szófiában 2-1-re. Párhuzam. Michel Platininek hála újra olyan lehetőség nyílt a kelet-európai csapatok előtt, amire régen nem volt példa. Az utóbbi időben olyan ellenfeleket kaptunk a BL-selejtezőkben, akik ellen semmi, de semmi esélyünk nem volt: Celtic, Manchester United (kétszer is!), Fenerbahce... De az átszervezésnek hála újra van remény! A mostani rendszer leglényegesebb pontja: bajnok csapat nem játszhat nem-bajnok ellen a selejtezők során. Szimpla, tiszta szabály: a Bajnokok Ligája a bajnokoké. Persze a nem-bajnokok között is sok remek csapat van, de az új szabály azért garantál öt helyet a harminckettőből a kisebb országok bajnokainak.

   Erre az öt helyre a moldáv, a görög, az osztrák, az izraeli, a lett, a svájci, a dán, a ciprusi, a bolgár és a magyar bajnok pályázik. Jelen állás szerint majd' tizenöt év után újra magyar csapat lehet a BL főtábláján. Innen már nem szabad megállni, tovább kell jutni, taktikus, okos játékkal győzni, dicsőséget hozni, örömet okozni, könnyeket fakasztani és hirdetni, hogy nem halt meg a magyar foci!

HAJRÁ DEBRECEN!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr661325013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.26. 19:36:59

Hallod, tiszta olyan volt a felvétel, mintha a 70-80-as években készült volna. :)
95-ben örültünk a kis sikernek (ami nem is volt olyan kicsi), meg ámuldoztunk a régi felvételeken (Aranycsapat, stb.).
Most ugyanilyen feelingje volt ennek is. ;)

dr. Wilbur Swain 2009.08.27. 08:09:26

@csíz: igen, elég béna a felvétel, de ezen rajta vannak a gólok, és ez a lényeg :)
remélem a következő BL-élményre nem kell 14 évet várni :)
süti beállítások módosítása