Hurrá, olimpia...

2008.08.12. 19:17

Dr. Wilbur Swain: olimpia   Van itt most ez az olimpia, tudjátok... Hát, az a helyzet, hogy én nem vagyok hasra esve tőle.

   A csapból is Kína folyik, hogy micsoda szenzáció, tünemény stadionokat húztak fel. A másik oldalon meg ugye ott volt a Tibet-láz, manapság az internetcenzúra, kivégzések und so weiter... (Tibetről egyébként itt és itt kurvajó írások vannak a Reakción.)

   Szóval: Tibetet nem én fogom felszabadítani. Kínában nem én fogom megdönteni a népi demokráciát. Ergo: nekem tulajdonképpen mindegy, hogy mi lesz, annyira nem érint. Mint ahogy az olimpia sem.

   A franc se' tudja, hogy miért, de teljesen közönyösen állok ezekhez a dolgokhoz. Az olimpiai sportágak jó részét eddig sem néztem, azaz normális esetben nem nézek úszást, kerékpárt, röplabdát, evezést, meg hasonló sportokat. Miért? Mert egyszerűen nem találom szórakoztatónak. Eddig oké. No de most? Szinte kötelező, csak azért, mert magyarok, hazánk fiai is részt vesznek a nemes versengésben. Gyorsabban, erősebben, magasabbra. De milyen áron? Azt hiszem most Kína vezeti az éremtáblázatot - micsoda meglepetés. Szóval arra nem nagyon vagyok kíváncsi, hogy a szarrá kokszolt génmanipulált állatok döntögetik a világcsúcsokat. Gattaca.

   Én erre annyira nem vagyok vevő. Természetesen örülök, ha valami siker bepottyan, ha Cseh Lacit nem veri halálra a kitenyésztett Phelps, ha atlétáink tudnak fél decit pisilni... De összességében nekem hiányzik ebből az olimpiából az őszinteség. Maga Kína is egy képmutató ország, és nekem az olimpiája is az. Ennek ellenére azért természetesen hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr41613050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bősz boszi · http://boszboszi.blog.hu 2008.08.12. 23:14:08

:-)
épp tesómmal beszéltük ma, hogy kéne rendezni egy "őszinte olimpiát". itt mindent közvetítenének, azt is, hogy ki milyen szerrel tolja, a riporterek azon értekeznének, hogy x típusú koksz vajon miért jobb, mint a másik, közvetítenék az összes háttérben zajló manipulációt, ahogy x ország előre lezsírozza a bírókkal, mit vegyenek észre és mit ne, és hasonlók.

dr. Wilbur Swain 2008.08.13. 06:51:38

vagy esetleg egy olyat, ahol nincs dopping, és nem csalnak a bírók?

dr. Wilbur Swain 2008.08.13. 22:57:10

boszi: épp ma olvastam - hát nem lep meg...

S. CS. · http://www.magyarpartner.hu/ 2008.08.14. 20:48:22

Meglepni engem sem lepett. Valami hasonlóra számítottam. De azért durva! :)
süti beállítások módosítása