Fiatalság, bolondság

2007.09.20. 07:24

    Na, kérem, kezdjen el mindenki rémüldözni, mert fociról lesz szó! :) Volt szerencsém ugyanis végignézni a Barça-Lyon BL-meccet, azaz a Barcelona debütálását az idei Bajnokok Ligájában.
    Nem volt egy nagy eresztés, szépen tették-vették a zsugát a fiúk, de olyan, mintha csatár nélkül játszana a csapat. Hál' Istennek a Lyonban annyi átütő erő sem volt, mint egy bababöfiben - Milito elnyomta Benzemát, mint az orbit a sörszagot - így a nulla kapott gól már fix volt, de ugyebár rúgott gól nélkül nincs győzelem.
   Nyilvánvaló volt, hogy a kiégett, impotens csatárt tökéletesen alakító Henry, aki félóránként találkozott a labdával, és az előbb említett fogalommal szintén terhelt Ronaldinho nem talál a kapuba, így a góllövés valamelyik hátsó csodabogárra marad. No meg Lionel Messire.
     És, lám, a kis argentin törpe tényleg hozta a kötelezőt, megcsinálta az első gólt, amivel kábé el is döntötte a meccset. És most mondom a lényeget, amit a nem-focibuzik nem feltétlenül tudnak. Messi most nyáron töltötte be a huszat. Bezony.
   Ám ő már nem számít újoncnak a Barçában, hiszen már 17 évesen, 2004-ben bemutatkozott a nagycsapatban. Az új ász-palánták Giovani és Bojan, azaz Giovani dos Santos és Bojan Krkić, az előbbi mexikói-brazil, a másik totál szerb neve ellenére született katalán. Bár a papája tényleg szerb, ő már a napsütötte Lleidában látta meg a napvilágot.
      Nos, ez a két apróság 18, illetve 17 évesek! Bojant elképesztő tehetségnek tartják, és nem véletlenül, kölökkora óta rúgdossa a katalánok korosztályos csapataiban a gólokat. A két szépreményűnek a Lyon elleni sétagalopp során adatott meg a bemutatkozás, Giovani a tök szürkén játszó Xavit váltotta a 79. percben, a kis szívemcsücske Bojan pedig a vége előtt nem sokkal jött be - nagy meglepetésemre nem a tákaszájú Henry, hanem a dicsfényben fürdő Messi helyére. Persze a pályán felejtett francia csak összetéblábolt egy gólt; ez remélem jót tesz a csigazabáló finom kis lelkének, és innentől majd szórja a gólokat, mint bolond pék a lisztet.
    Szóval itt vannak ezek a kölkök, jóformán még a tojáshéj a  seggükön, és máris itt parádéznak Európa egyik topcsapatában. És nem véletlenül, Bojan például így mutatkozott be a Primera Divisionban:
  <

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr55170863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása