Igenigen

2010.04.08. 09:42

   Nos, mint azt az elmúlt egy hónapos pangási időszakból mindenki realizálhatta, elég alaposan bepunnyadt ez a blog-tematika.

   Az okok között térgyig lehetne gázolni, ezt most elegánsan inkább kihagynám, azaz mégsem: a korábban koleszos tag alatt futó dolgokról már nem írtam, annak ellenére, hogy volt egy pár klassz történés, tanár-diák foci, lábszépségverseny, locsolkodás, ilyesmi. Ezekről pár szavas irományok (ilyen kurvára erőltetett iskolaújság-stílusban), meg rengeteg kép errefelé: koleszblog. Ez egyébként szerintem egy zseniális ötlet: suliújság helyett nulla forint befektetéssel, könnyen alakítható, igényes külsővel létrehozott cucc, ami mindenki számára könnyen elérhető. Koleszimidzs!

   Az egyetlen, ám kurvanagy problematika a tartalom, ami gyakorlatilag nincs. Az általam elképzelt terv, azaz az átlag középiskolásban rejtező potenciális újságíró előugrasztása, totálisan bebukott. Mert ilyen nálunk nincs. Egyébként ez egy külön posztot - sőt inkább rendes újságcikket - megérne, hogy hogyan kerültünk egy ilyen önsüllyesztő ördögi körbe, miért terjed rólunk az a hír, hogy alkoholista-képző vagyunk, és miért nem vagyunk képesek Münchausen báró módjára saját hajunknál fogva kirántani magunkat ebből a mentális posványból.

   Szóval ez a gond a kolibloggal, hogy a váza áll, csak a falak helyén befúj a szél, a tető helyén meg beesik az eső. Ezen kívül majdnem minden okés, bár van egyféle pszichikai visszahúzó erő, egy örökös lecsesző, mindenben hibát kereső ellenpólus, de ez idáig még nem tudta megutáltatni a munkám.

   Az élet egyébként továbbra is szép, Húsvét idejére sikerült meglépni Siófokra három napra. Hű sanchopanzám, a kis ezeréves Kodakom újabb, immáron végzetesnek tűnő sérülést szenvedett a második napon, ennek ellenére hősisen állta a sarat, miután egy befőttesgumival életmentő műtétet hajtottam végre rajta. Mellékszál. Maga a hosszú hétvége elég jó volt, Siófok tényleg szép hely, a Balaton meg minden várakozásomat felülmúlta - olyan régen voltam már arra, hogy el is felejtettem, milyen szép.

   Plusz jelenleg a tanítási gyakorlattal meg egy vizsgával küzdök, non-stop ingázok Szeged meg Csongrád között. A Ságváriban fogok tanítani jövő hét keddtől, már várom, bár az egy mesevilág a mi iskolánkhoz, gyerekeinkhez képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr541903619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.04.08. 16:40:55

Itt bizony valaki Szlengblogot olvas. :D
Hát igen, az ilyen kísérletek (suliújság) gyakran az "érdeklődő, nyitott és lelkes" diákokon buknak be. Még jó, hogy ez abszolút nem égeti ki az embert. De egyébként meg úgy örülök, hogy egy hetet eltölthetünk valamelyik szegedi versenyistállóban: "Ilyennek kellene lennie".
Aztán vissza a való világba.

dr. Wilbur Swain 2010.04.09. 08:50:43

@unknown_blogger: ezt a szégyent :D egyébként pont ezen gondolkodtam, hogy nem kellene közvetlenül szlengblog-olvasás után írni :D
tan.gyak.: tegnap egyik kolléganőmmel is ezt beszéltük egyébként, hogy a MI sulinknak kellene pl. gyakorlóiskolaként működnie, nem az ilyen elitiskoláknak - EZ tényleg az életre készít fel :)

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.04.11. 11:38:41

@dr. Wilbur Swain: az biztos, hogy itt aztán lehetne gyakorolni. A mottó lehetne: "XY Gyakorló Szakközépiskola: felkészítünk az életre - készülj a legrosszabbra." :D
Hát ja, én is kiutalnék a tanárjelöltnek egy jó kis hat hónapost valami ilyesmi helyen, aztán ha még van kedve tanítani, ám legyen.
süti beállítások módosítása