Végre szünet!

2009.10.24. 17:55

   Ezt az összegzést a végére akartam írni, de jobb itt elől, figyemeztetés gyanánt:

Ez a post silány, kurvagyenge minőségű, érdemi információkat alig tartalmaz. Csak egy újabb szuperlokális hőbörgés, de most még stílusa sincs - aki visszavarázsolná sosemvolt írói képességeimet, az kommentben jelentkezzen "kétségbeesett ujjkoptató" jeligére. tenkjúinedvensz

   Teljes erőből kitört az őszi szünet - nagyon ideje volt már! Nem is tudom, a tanárok vagy a diákok várják jobban a szüneteket, nyilván ezt iskolája is válogatja. Én mindenesetre pezsgőbontással ünnepeltem, hogy egy hétig pihi van.

   Nem is a gyerekekkel van a legnagyobb bibi, inkább a kedves kollégák nehezítik meg az életet. Egyik legkedvesebb volt tanítványom mesélte szintén tanár apjáról, hogy gyakorlatilag alkoholista lett. Az idegesítő, neveletlen, kibírhatatlan gyerekek miatt? Fenét: a mindig alávágó, keresztbe tevő kollégák miatt. Na, ez az, ami nagyon szomorú.

   Nálunk nem olyan vészes a helyzet, pozíciómból kiindulva a többséggel alig van kontaktusom, ők délelőtt tartják az óráikat, én délután vagyok a gyerekekkel. Az igazgató tagintézmény-vezető ránézésre utál, bár, ahogy hallottam, ő majdnem mindenkit utál, ezért ez nem hat meg különösebben.
   A közvetlen főnököm logisztikailag elég gyenge, ha valamit meg kell szervezni, abból néha káosz lesz. Amikor kér parancsol valamit, akkor néha olyan érthetetlenül fogalmaz, hogy sejtelmem sincs, hogy mit akar.
   K. tanár úr egy nagy gyerek, amivel könnyű együtt élni, bár néha hajmeresztő éretlenségeket csinál (ne vigyünk be piát a koleszbe, ne igyunk együtt gyerekekkel, stb. ...).
   I. tanárnő a főnökünk helyett a főnökünk, mindig mindent jobban tud, mindenhez hozzászól. Mert ugye aki a tagintézmény-vezető rokona, annak mindent lehet.
   T. tanár urat a személyes ellenségemnek tekintem, kezdve onnan, hogy a szalagavató után legojozott. Kirekesztünk, kirekesztgetünk, he? Ő mondjuk már alkesz, szóval a szavára nem sokat adok, de akkor is kapja be.

   A többiek szerencsére korrekt, életvidám emberek, akikkel szívesen vagyok egy társaságban, velük jobban is szeretek dolgozni. Triviális: jófej kollégák -> jobb munkahely. Jótanács: ha seggfejek vagytok, akkor kurvagyorsan normálisodjatok meg, mert valaki biztos bele fog köpni a túrótokba. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr81472210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.10.24. 22:31:51

Méghogy silány?! Ugyanmár. Minden benne van, aminek benne kell lennie. ;)

Azzal találkozol, ami a munkahelyek többségén megvan problémaként. Láthatóan ez Nálatok sincs máshogy.
Általában - meg fogsz lepődni - két ember/csoport van, aki/ami rendbehozhatja ezt az egészet.

1. lehetőség: a főnök. Mivel ő dirigál, ezért képes lehet arra (persze csak ha jól dirigál), hogy a beosztottjai közötti feszültségeket enyhítse, megszüntesse, meg hogy élhetőbbé tegye a körülményeket.

2. lehetőség: maguk a dolgozók. Te is!
Én így alapesetben megkérdeznélek Téged, hogy ezen problémáidat (amelyek valóban jogosnak tűnnek persze) megosztottad-e már a fent nevezettekkel?
Tehát:
- Az igazgató bácsi tud-e arról, hogy szerintetek ő mindenkit utál? Vagy csak lehet, hogy van egy stílusa, ami teljesen mást jelent valójában, de mivel senki nem kérdezni meg tőle, így nem is változik. Így megmarad az előítélet.
Anno közös gyakorlatunk volt a szlovénekkel, meg már előtte is találkoztunk velük többször. Roppant mértéktartóknak véltük őket, és akkor még finoman fogalmaztam. Azt gondoltuk róluk, hogy lenéznek minket, és azért nem haverkodnak.
Utána volt egy összejövetel, amin kiderült, hogy ők pont ugyanezt gondolták rólunk. ... És így szépen összehaverkodtunk velük. :)

- Közvetlen főnökpajtás tudja-e, hogy Neked az a véleményed, hogy nem ért a szervezéshez? Megmondta-e neki valaki már, hogy mit csinál rosszul és hogy miben kell fejlődnie? (Esetleg segít-e neki ilyenkor valaki?)

- K. tanárbácsival lebeszélted már a gyerekes dolgait?

- I. tanárnénivel mikor ültél le megtárgyalni ezt a dolgot?

- T. tanárbácsi esetében ez a gojozás durvának tűnik. Mi lehet az oka?

És a legvégén:
Megkérdezted már tőlük, hogy esetleg nekik van-e valami bajuk VELED?
Mert elképzelhető, hogy nekik is van olyan meglátásuk, ami náluk veri ki a biztosítékot Veled kapcsolatban (hasonlóat a Te fenti véleményedhez).

Érdemes az ilyet személyesen megbeszélni. Ami még jó lehet, hogy ha a főnök néha tart összejöveteleket (szeánszokat pl. :) ), ahol mindenki előadhatja nyűgjét-baját. Akár egymással kapcsolatban is. Sokat segíthet. Lehet, érdemes felvetni neki. De már az is jó, ha a fent nevezett kollégákhoz odamész, és megbeszéled velük. Jobb, mintha nem teszed meg. Gondolom cihológiából tanultad az oskolában, hogy az elfojtott indulatokat - ha nem tudja az ember teljesen leküzdeni magában - érdemes megszüntetni valami más módon, mert elég rosszul hatnak az ember lelkivilágára és bioritmusára. ;)

Egyébként gratula ahhoz, hogy Te már goj is lettél. Én voltam már kommuista, libsi, bolsi, zsidó, zsidóbérenc, cigányfajvédő, fasiszta, náci, rasszista, meg a fene tudja még mi. ... De még nem adatott meg nekem, hogy goj is lehessek! :)

Feltételezem valami politikai porszemcse került a gépezet apró fogaskerekei közé, és az okozhatta a fennakadást.
Alapelv: munkahelyen nem politizálunk! ;)
(Nálunk persze katonaként tilos is volt. De egyébként sem érdemes munkahelyen ezzel foglalkozni. Ha pedig egy oktatási intézményben csak a csírája is felmerül ennek, avagy a vallásnak, az már ki fog hatni a gyerekekre is. ... És az nem jó. Erősen kerülendő. :S )

dr. Wilbur Swain 2009.10.27. 10:43:48

pontról pontra:
- igazgató valóban ilyen
- közv. főnök nem szereti az "építő kritikát" :)
- K.: ha a főnök nem cseszteti miatta (alapból kirúgásos-fegyelmis eset lett volna), akkor én sem tépem feleslegesen a számat, mert megváltozni nem fog, ahhoz fel kéne nőnie
- I.: dec. 31-ig van szerződésem, főnök rokonával nem konfrontálódok, de nem hagyom, hogy "főnökösködjön" :)
- T.: hát az az oka, hogy ő zsidó, én meg nem :D (nem előítélet, tény) - mondjuk nekem ez tökmindegy, csak a "gojozásra" kaptam fel eddig a fejem - őt is ignorálom, ha beteszi a tanáriban a klezmert, én kisétálok, és ennyi
a káros mellékhatások elkerülése végett blogolok például :)
amúgy meg leszarom a seggfejeket, a jófejekkel meg jóban vagyok - ez a legtutibb módszer :)

2009.10.28. 12:52:37

@dr. Wilbur Swain: Re-pontról pontra :)

- Kérdeztétek tőle?
- Ki szereti? Én se szeretem. Ne kritizájjá, jóvan?! :D
- Mondd meg neki. Mármint hogy fel kéne nőnie. ;)
- Hát akkor majd január elsején, ha meghosszabbítják a szerződéseset. ... Mondjuk a szilveszteri buli után hajnal 3-kor tökéletes időpont az ilyet megbeszélni. ;D
- Kellemetlen. Javaslom, növessz varkocsokat a hajadból, az övedre fűzz egy bőrtarsolyt, egyik oldaladra egy vesszőtegez, másik oldalt egy visszacsapó íj, fejeden süveg, a kezedben meg karikás ostor. Osz jónapot! ;)

2009.10.28. 12:55:33

Ja, az sem baj ám, ha lóháton mész be a tanáriba! Hidd el, megnőne a tekintélyed. ;))

2009.10.28. 20:46:40

@dr. Wilbur Swain: Az se rossz. :)
De nem tartasz attól, hogy esetleg a tanári karból valaki olvassa a blogodat?
Mert azt biztosra veszem, hogy a diákjaid tudnak róla és olvassák meg terjesztik ahol csak tudják (erotikus oldalak, stb. :) ). De nem tartod elképzelhetőnek, hogy egyszercsak az izgató bácsi is blogolásra adja a fejét, és az Internet világában szörfözgetve - mit ad a jóisten - rábukkan az Te blogodra? :)

dr. Wilbur Swain 2009.10.29. 08:04:46

@csíz: azt hiszem, egy valaki olvassa/olvasta/olvasta már legalább egyszer, de ő benne van a top5-ben, és nem is pletykás fajta
szegény gyerekeim meg annyira érdektelenek, hogy nem hiszem, hogy olvasnak
igibá meg a net? nem jellemző :)
szóval nem tartok :)
meg ez a blog nem is a szarkeverésről szól, egyszer kiengedtem a gőzt, és kész
süti beállítások módosítása