One hit wonders

2009.07.05. 20:48

Dr. Wilbur Swain: 1HitWonders   Sláger az, ami a füleden megy be, és a könyöködön jön ki. :) Right. Ma pedig alámerülünk a durva kilencvenes évekbe, amikor is a legtöbb one hit wonder alkotott.

   Az mi is? Azt az előadót nevezzük annak, akinek egy jól sikerült száma volt össz-vissz, de annak még ma is tudjuk a szövegét oda-vissza, mer' olyan baszott jó volt!

   Jöjjön hát az abszolut szubjektív internesönel one hit wonder top ten! (ja, a jutyúbnak meg az öreganyja térgye kaláccsát, a szerzői jogos blabla miatt zárhatják befelé a boltot)

10. Right Said Fred - I'm too sexy

Kigyúrt kopaszok bőrgatyában, idétlen együttes-név, de mégis ez folyt 'kilencvenkettőben a csapból is. 

9. The Cardigans - Lovefool

A garbó után újabb svéd ruhadarab a mozikban, de csak mint betétdal: indul a Leo-láz a Romeo+Juliet-tel. Persze a Cardigans nem egyszámos banda, de ez a lávmi, lávmi annyit ment mindenütt, hogy borzasztó. Azért is egy nem-betétdal klippet kaptok. 

8. EMF - Unbelievable

Mai füllel már kicsit erőtlen, de azért a refrén még mindig odatesz. Classic one hit wonder band.

7. Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's

'Kilencvenhatban még nem nagyon vágtam, hogy mi a franc az a Tiffany's, meg milyen filmes utalás ez a reggeli-téma (konkrétan csak most olvastam utána, Audrey Hepburn, meg minden). A zene azért még bejövős.

6. OMC - How bizarre

How bizarre, hogy több jó számuk se volt. Óóóó, barátaim, 'kilencvenhat, golden year, ilyen laza kis zenékre lötyögtük, de jóóóóó volt! Erről a számról egyébként masszívan és kizárólagosan Bodor Ádám barátom jut eszembe (Ádám, baszki, de nagy faszok voltunk, hogy egy csaj miatt oda-vissza úgy megharagodtunk egymásra.) :|

   Nos, kedves polgártársak, ez lett volna az első felvonás, holnap jövünk az első öttel, amiben túlteng a hip-hop. De ki lesz az első? A kimondhatatlan nevű néger Mikulás? A sápadtarcú skót? Esetleg valamelyik ciki fehér rapper?

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr141228452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chino 2010.12.17. 14:33:12

A Cardigans pont nem egy slágeres előadó. Erase-rewind-ot is rommá játszották, meg volt nekik még elég sok sikeres klipjük...

Chino 2010.12.17. 14:33:53

De a többi stimmel :D

sunázósün 2010.12.17. 17:43:01

Right Said Fred is legalább 4-5 slágerrel bír

Mitya Ivanov 2010.12.17. 20:03:28

az EMF miatt tiltakozom!

is 2010.12.17. 20:31:31

es amit a DMC az Aerosmithes sraccal enekelt? aszondja ... (youtubeon keresi) ... Walk this way?
süti beállítások módosítása