Óbazz...

2009.07.03. 18:41

   Na, az MDF már megint okos volt...

   Az MDF azt javasolja, hogy nyáron is legyen egész napos iskola, így megoldható lenne a gyerekek nyári elhelyezése, és hasznosan tudnák eltölteni a tanítási szünetet; ... évről évre másfél millió gyermek szüleinek okoz problémát az, hogy nyáron milyen programmal kössék le a gyereket a szünidőben, ráadásul a nyári szünet alatt a gyerekek sokszor meghíznak és tudásukból is veszítenek.

   Megint olyanok ugatnak bele az oktatásba, akiknek fingjuk sincs az egészről (plusz: rohattpedagógusok, akik egész nyáron nem dógoznak!). Ha egy Csongrád-szintű szarkupac meg tudja oldani, hogy az utolsó tanítási nap utáni első munkanaptól kezdve augusztus közepéig ingyenes tábort tartson fenn szakképzett pedagógusokkal, ahol 60-90 gyerek van, akkor gondolom egyéb helyeken sem okozhat olyan nagy gondot a kölkök elhelyezése. Ha kinyitunk egy újságot, csak úgy potyognak kifelé a különböző táborok (nálunk jelenleg is megy: focitábor, hittan-tábor, mesetábor, meg amiről még nem tudok...).

   Plusz ott van még a cserkészet, vagy talán (horribile dictu!) a felsős gyerek akár dolgozni is elmehet nyárra. Mindegy, az MDF jobban tudja: ne legyen nyári szünet, legyen non-stop iskola. Inkább a rendelkezésünkre álló időt kellene értelmesen kitölteni, hogy ne félanalfabéta droidok kerüljenek ki az iskolákból. Fákk.

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr961225014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kondor 2009.07.04. 00:06:08

A szülőknek nem csak a gyerekek nyári elhelyezése okoz gondot, hanem hovatovább már a puszta létük is! A család és a kormány egyaránt csak a nyűgöt meg a sok kiadást látja a gyerekekben. Meg is tesz mindent a szocialista kormány azért, hogy egyre kevesebben legyenek! gyermekek.blog.hu/2009/06/17/szunido_4

dr. Wilbur Swain 2009.07.04. 18:23:25

@kondor: na ja, minden szinten spórolás és lebutítás :(
köszi a linket, érdekes volt

2009.07.06. 22:49:34

Még ekkora baromságot! :S
Táborok most is vannak. Drága szülőknek ma sem kerül többe (arányaiban), mint anno egy úttörőtábor, cserkésztábor, vagy hasonló. Van ingyenes is, meg van olcsó is.
Anno is dolgoztak a szülők. A 70-es évek végén, 80-as években nagy "slágere" volt a kulcsos kölyköknek, akik (nem csak nyáron, hanem iskolai napokon a tanítás után is) egy kulccsal a nyakukban lógtak egész nap. Volt is nem egy ifjúsági sorozat erről. (Egyik nagy kedvencem címét már elfelejtettem, de egy vörös hajú szeplős kölyök volt a főszereplője. :) )
Mert biza nem csak manapság dolgoznak az emberek olyan hűdesokat!
Tehát nem újkeletű dolog ez. Csak megint túldramatizál mindenki mindent, meg mindenki nyavajog össze-vissza. Főleg hozzá nem értők.

A megoldás tök egyszerű lenne. Nem kell bezárni az iskolákat, az osztályok létszámát maximalizálni kellene (teszem azt pl. általános isk. felső tagozatban 20 fő), és megfizetni na meg rendesen felkészíteni a tanárokat a feladatuk ellátására. Pont. Ezzel az év közben lévő dolgok nagy része letudva.
Pénzbe kerül? Hát persze. De akárhogy nézzük, ez a legjobb befektetése az országnak. Semmi más nem hoz ennyit hosszú távon, mint a jól képzett, értelmes, önálló gondolatokkal rendelkező, a világra nyitott ember. Jah, hogy 20 év, mire végez? Hát igen. Nem 4 évre kell tervezni!

Persze a szülők is tehetnek róla.
1. Senki nem tette kötelezővé, hogy külön éljenek a nagyszülőktől. Simán együtt élhetnének ma is.
Vagy hogy ma az a trendi, hogy külön éljenek? Igen. De akkor meg ne nyavajogjon a szülő se. (Pláne, hogy a nagyszülőhöz el is lehet vinni a srácokat nyárára. Vagy bármely másik rokonhoz. A rengeteg munkanélküli ismerősről már nem is beszélve, mert ugye milliárszám van ma Magyarországon munkanélküli. Ha igazak a rémisztgetések - amit kétlek - akkor nincs olyan család, ahol ne lenne legalább egy munkanélküli közeli ismerős. Ő nem bír vigyázni a kölykökre?)
2. Ugyan nem tervezek gyereket, de az holtbiztos, hogy ha mégis előferdülne, akkor foglalkoznék a gyerekkel. Csak anyit járna suliba, amit muszáj. A többit velem töltené. Kerül amibe kerül.
3. Ha valaki gyereket vállal, tudja, hogy az mivel jár. Ha nem képes felnevelni tisztességesen, akkor ne vállaljon gyereket - vagy ha mégis vállal, akor utána ne sírjon a szája, ha problémák adódnak.
Azzal meg pláne ne jöjjön, hogy sz@r a helyzet. Nem most lett sz@r. Mikor én voltam gyerek, akkor is sz@r volt. És szólok, ezután is sz@r lesz.
Ha valaki vállal egy gyereket, akkor vállalja a felelőséget is mellé; és nem az államra meg másra próbálja áthárítani. (Persze jó magyar szokás szerint megint van kire mutogatni.) Oldja meg, azért ő a szülő.

Ez utóbbi meg a drága 1,5 millió (szerintem azért túlzó a szám) szülőnek szól, akik nem képesek foglalkozni a gyerekkel.

Az ötlet, amit az MDf felhozott, meg egy baromság már magában is. Eleve túldramatizálják a problémát (ami tényleg van, de azért nem ekkora), emellett a lehető legtöketlenebb megolodást adnák rá. Idiotizmus felsőfokon.

dr. Wilbur Swain 2009.07.11. 10:50:01

@csíz: hát igen, a 2., 3. pont... az egyén felelőssége elképesztően nagy :|
ahogy egy barátom mondta: "olyan szülnek, akiknek még kutyát sem adnék"
amíg a gyerek bevételi forrás, addig felelőtlen "gyerekcsinálás" lesz - nem családi pótlék kell, hanem adókedvezmény
süti beállítások módosítása