Sodródunk

2008.03.28. 07:49

   
   
    Itt állunk a szakadék szélén, és mosolygunk bele a mélységbe: vascső, leköpés és lekurvázás, ugyanattól a lánytól tampondobálás, osztálytársak terrorizálása.
    Két nagyon súlyos probléma fonódik itt egybe: az egyik a cigánykérdés (mert ugyan a média nagyon PC-n elhallgatja, de minden esetben cigányokról van szó), a másik pedig a Magyar Bálint által megkezdett liberális ámokfutás az oktatásban.
    Tehát adott egy népcsoport, aminek jelentős része arra rendezkedett be, hogy életvitelét szociális segélyekből finanszírozza. Nem dolgoznak, nem fizetnek adót, nem fizetnek TB-t. Semmit. Csak szülnek, szaporodnak. Mivel nagyobb segélyt kapnak fogyatékos gyerek után, ezért a nők terhességük alatt isznak, dohányoznak, gyógyszerezik magukat.
    A segély mellett "fizetéskiegészítés" a "csicskáztatás": összegyűjtik a környék szellemileg gyenge cigányait, minimális koszton tartják őket, cserébe felveszik a segélyüket. Dióhéjban ennyit a cigányokról. Most persze a vérliberálisok egyből felhördülnek; persze tudom: vannak dolgos cigányok is, akik hasznos tagjai a társadalomnak. Csak az a baj, hogy ilyenből elképesztően kevéssel találkozik az ember.
    A másik probléma: az oktatás. Kezdődött azzal, hogy alsó tagozatban nem lehet buktatni. Csak ha a drágalátos szülő beleegyezik. Kábé ezerből egy, mert "az én gyerekem nem hülye!" Persze, hogy nem, csak esélytelen az életben, mert írni-olvasni sem képes megtanulni. Na, mindegy, buktatni nem lehet, a szép szóból nem ért, meglegyinteni sem szabad. Mellékszál: a tanároknak semmi tekintélyük sincs. Talán egy jó időben elsütött körmös változtatna a helyzeten. Szóval, kövessük tovább 70es iq-jú alanyunk pályafutását: "sikeresen" elvégezte az alsó tagozatot, az alsó tanítója örül, hogy megszabadult tőle, most a felsősnek kezdődik négy év rémálom. Négy, nem több, mert hülyék lennének megbuktatni: persze, hogy tizennyolc éves koráig ott romboljon az általánosban?! Így a drága csemete elvégzi az általánost, irány valamelyik középiskola. Az most mellékes, hogy a szellemi színvonala egy hétéves gyerekét éri el...
    És akkor bekerül egy szakközépbe. De hogyan vehetik fel ilyen képességekkel? Hátúgy, hogy vannak gyűjtőiskolák, amik minden olyan gyereket fel kell, hogy vegyenek, akiket nem vettek fel sehova a térségből.
    Most meg meg vagyunk lepődve, hogy a gyerekek (akinek 90%-a a kisebbségből kerül ki) terrorban tartják a tanárokat, az iskolákat. Nem hüledezni kell, meg bizottságokat szervezni, nem tévében szakállasan kardigánban bólogatni: cselekedni kell! Egy időzített bombán ülünk, amelyik tíz-húsz éven belül robbanni fog.
    Követelem az alsóban buktatás jogának visszaállítását, a tankötelezettség limitének visszaállítását tizenhat évre, a pedagógusi pálya erkölcsi és anyagi megbecsülésének helyreállítását, a minimális és rendkívüli esetekben alkalmazható enyhe fizikai kontaktust. Ezen felül követelem a szociális segélyek munkához kötését, a cigányok nyugdíjazasának felülvizsgálását, a társadalom-biztosítási rendszer potyautasainak kiszűrését.

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr82400135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badu 2008.03.28. 14:58:01

Tök iagazad van egy csomó dologban! A mi iskolánkba a kis "terrorista" hófehér és mégsem lehet semmit tenni ellene, mert körzetes gyereket nem lehet kirakni a suliból. A "szülő" meg csak röhög! Simán megveri az osztálytársait, pedig még csak másodikos. És senki sem tud tenni semmit.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.19. 14:22:29

"...nem fizetnek TB-t." Tudod ebben mi a vicces?
Az hogy fizetnek. Ugyanis minden állami kifizetés
(ilyenek a segélyek ugye) járulékköteles természetesen.
Hiszen az állam direktben nem lehet csaló magával szemben.

Ez azt jelenti, hogy ezek az emberek idős korukra is,
ha megbetegszenek is, stb. jobb helyzetben lesznek, mint
szőke vetélytársaik, akik esetleg évtizedeket dolgoznak,
gürcölnek végig feketemunkán. Döbbenet nem?

idiotapocs 2008.06.04. 16:04:07

Háát, az enyhe fizikai kontaktussal mit akarsz elérni??

dr. Wilbur Swain 2008.06.05. 12:25:19

egy jó időben elhelyezett "körmös" (akármi) elejét veheti további agressziónak

Doree666 2008.06.29. 16:11:24

ha elsőben buktatnak, az nagyon odavágja a lelkivilágát a gyereknek. aki hozzánk bukott, az nagyon visszahúzódó volt [és mi ezt ki is használtuk...ehem] régvolt:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.17. 19:56:25

Szívemből szóltál hallod!
Én is hasonlóakat szoktam hangoztatni, csak kommentek formájáben.

És sajnos elég jól leírtad a problémákat :( Sajnos volt mit leírni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.17. 19:59:54

@Badu: Fel kell veni és kirakni yuhtyúkra. Lesz belőle botrány. Akkor majd lehet, hogy megmozdulnak.
Mondjuk amennyit engem vertek meg alsós koromban (osztálytársak), attól már a full bulvármédia tocsogna, ha ma történne.

I. P. S. 2010.06.17. 20:47:22

Nagyon tanulságos ez a poszt. Kezdjük azzal, hogy most akarják újra visszatenni a buktatás korhatárát a második osztály végére. Azután ott van Molnár Oszkár. Mindenki beszélte, hogy hát ez a fogyatékos szülés nem normális, de amikor egy közszereplő állt ki vele, akkor rögtön megszólaltak az álszentek, hogy az nem is úgy van.

Egyébként meg Czeizel Endre már rég megmondta, hogy "Magyarország azé lesz, aki teleszüli". Pont.
süti beállítások módosítása