MInőségbeli különbség

2007.09.28. 10:10

       Ez kérem, itt, a képen: Szentes városa.  Nem Csongrád. Nagyon nem. :/
Dr. Wilbur Swain: 2814 20051219 155140      Az már az elmúlt években észrevehettük, hogy nemhogy felzárkozni nem tudunk a szomszéd városhoz, de egyre jobban távolodunk is.
    Szentesre nagy cégek költöznek, nyit a Tesco, megújul a város, valahogy könnyebb az élet. Pedig itt is, ott is szoci a polgármester, már a rendszerváltás óta: Szentesen Szirbik az úr, Csongrádon Bedő Tamás. És itt jelentkezik az a bizonyos minőségbeli különbség...
     A két úriember között pusztán az a hajszálnyi különbség, hogy az egyik akar és tud is tenni a városáért, a másik már kevésbé... Nem véletlen, hogy Szentes jobb kapcsolatokat ápol a vállalkozókkal; hozzánk legfeljebb maffiózó-gyanús pénzmosók jönnek, stagnál minden, és - ez a legszomorúbb - előrelépésnek nyoma sincs.
    Ami apropóján ezt írom, az a szentesi parkolás: egyik napról a másikra tüchtig kis parkolójegy-automaták nőttek ki a földből, és lám, Szentes belvárosában fizetős lett a parkolás (nem nagy kaland: negyven perc hatvan forint, egy óra tíz pedig százhúsz, és így tovább). Szóval a kis kék masinák magyarul és németül "beszélnek", szedik a pénzt a városnak és a városért.
    Nem kellett hozzá sok, csak egy kis befektetés, ami előbb-utóbb biztosan megtérül. A távolság kilométerben ugyan csak tizenkettő, de években mérve...

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr81179454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása