Elromlott a világ

2011.08.12. 22:13

   Nem akarom feltalálni a spanyolviaszt, de valami nagyon nem frankó ebben a valóságban. Például a tej: olyan régóta ittam már a "bolti" tejet, hogy az vált a megszokottá, sőt finommá. Mostanában azonban hozatjuk a tejet, igen, az igazit, a tehénből jövőt. És a katarzis helyett most mi van? Tehéníz.
  Annyira azon a mű vacakon nőttem fel, hogy már nem ízlik az igazi tej! Van-e ennél rosszabb? Talán majd az, ha már nem is tudjuk, milyen valaminek a természetes íze.

Szerző: dr. Wilbur Swain

3 komment

Címkék: tej

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr213149909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.08.29. 11:51:23

Ne aggódj, én is így voltam vele. nekem is "tehénízű" volt. Főleg nyáron, mikor a tehenek frissebb füvet eszegetnek.

Megoldás:
Forrald fel (nyáron egyébként is tanácsos). Egy tálba belerakod, 4 liter tej tetejére rászórsz kb. egy csapott evőkanál cukrot (hogy le ne égjen), majd felforralod (vigyázz, ki ne fusson).
És máris elveszíti azt a vad ízét. Később pedig ennek segedelmével meg fogod szeretni a forralatlant is. Télen még ez sem feltétlen szükséges, mert olyankor nincs vad íze a tejnek.
Nekem bevált. ;)

dr. Wilbur Swain 2011.08.29. 20:51:46

@csíz: óriási! :) ki fogom próbálni, és megszelídítem a vadtejet! :)
süti beállítások módosítása