Korom

2011.06.25. 15:39

   Öregedés: főnév, természetes, irreverzibilis folyamat, mely során az egyén fizikai és szellemi változásokon megy át

   Érdekes ráeszmélni, hogy velem is megesik. Akkor pláne érdekes, ha ezt a tévéből tudja meg az ember. Persze nem konkrétan rólam volt szó, nem személyesen Szvéjn Vilbör öregedése volt a téma a Discovery-n, de azért érintve éreztem magam a "hogyan hat a pia különböző életkorú emberekre" című kísérlet megnézésekor. Tipikus: a fiatal felpörgött, a harmincas meg bepunnyadt az italtól; pont mint én, egyre gyakrabban.

   A másik jel inkább lelki, mint fizikai: jobban meghatnak bizonyos témák. Na, most nem arra kell gondolni, hogy gombolyagot kergető kiscicákra kezd könnytől csillogni a szemem. Nemrég volt az Összetartozás napja, s amikor a műsorban Wass Albert verse jött, az Üzenet haza, hát összeszorult a torkom. Úgyszintén, amikor volt szerencsém jelen lenni egy állampolgársági eskü letételénél (magyarok lettek magyarok, már nem csak szívükben, de papíron is), akkor is csak álltam meghatódva, néztem a százesztendős arcokat, és úgy éreztem, együtt örülök velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr503013880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.07.01. 20:06:37

Én éppen ma éreztem hasonlót.
Visszagondoltam az elmúlt 21 évre, hogy mi is történt ezalatt az idő alatt. Visszagondoltam a középiskolára, főiskolára, jómunkás éveimre. Gyönyörű évek voltak, mind mind tele a reményekkel teli szabadság üzenetével. ... Hajj-hajj, ez is véget ért sajnos. Minden elmúlik idővel, mától újra nincs sajtószabadság sem. Pedig beh szép időszak is volt...!

Kulmar 2011.07.20. 17:46:35

Szólásszabadság sincsen már egy ideje, azzal meg mindenki egyetértett...
Én még azért reménykedem ;)
süti beállítások módosítása