Kinek drukkoljunk a VB-n? 3.

2010.05.24. 10:11

   Kedves feleim, elérkeztünk a harmadik részhez, ahol megint belefutunk afrikánerekbe, meg mindenféle egyéb népdégekbe. Hogy van-e szerethető köztük? Nemsokára kiderül!

E-csoport

Kamerun

   Ez a banda azon ritka afrikai csapatok egyike, akiknél nem az áll a kapuba, aki a legbénább mezőnyben, hanem az, aki tényleg tud védeni. Előrébb már kissé ritkább a mezőny, de még így is vannak érdekes arcok, mint például a Tatabányán feltűnt, majd a Lokiban kibontakozó Dorge-Rostand Kouemaha (aki csak a bő keret tagja, szóval őt még lehet, hogy "kiszűkítik"). Nem rossz választás azoknak, akik még '90-ben szerették meg Afrika Oroszlánjait. (Ja, én is néztem őket a kis fekete-fehér Junoszty-tévémen, ahogy büntették az argentínokat nagyon dulván.)

Dánia

   Mi lesz abból, ha 23 jómunkásember összeáll? Dán futball-válogatott. Röviden ennyi, semmi csilli-villi, mennek, darálnak, aztán majd lesz valahogy. Náluk játszik a világ legalulértékeltebb játékosa, Jesper Grönkjaer, de ennyi, ennél többet tényleg nem tudnak felmutatni. Azok szurkoljanak nekik, akiknek már nem jutott hely a svéd szurkolók között.

Japán

   Hozzájuk tapad a legtöbb idióta divatdruker, akik már életükben egyszer voltak szusi-bárban, így kötelességüknek érzik, hogy a vágottszeműekért szorítsanak. Ezt a sleppet leszámítva egyébként tényleg szimpik a japók, ha hirtelen reaktiválnák Hidetosi Nakatát, a japán Beckhamet, akkor tuti övék lenne a szívem. Távol-kelet fanatikusnak, szakészlopálóknak kötelező darab.

Hollandia

   Aki füves, az élből a hollandoknak szurkol, akár szereti a focit, akár nem. Rajtuk kívül temészetesen a mezei focidrukkerek is drukkolhatnak nekik, sőt valószínű, fognak is: teli vannak fiatal, tehetséges játékoskkal, akik szép és eredményes focit játszanak (csak Robben ne lenne ilyen kurvamód önző). Összegezve: az E-csoportból szurkoljunk a tulipánosoknak. Hup, Nederland!

F-csoport

   Férfiember olaszoknak nem szurkol. Kész.

Új-Zéland

   Srácok, most komolyan, nem elég a rögbi? Ott olyan jópofák vagytok, ahogy előadjátok a kannibált-figurát, de az a hőbörgés ide kevés lesz. Az szurkoljon nekik, akinek bejön ez a Haka-ijesztgetés.

Paraguay

   Ez olyan, mint az uru, csak para, de ha már para, akkor már nem is lehet olyan jó. A vb-keretük olyan, mint a spanyol telefonkönyv, de mégis Dél-Amerikából jöttek, nem is rossz játékkal, de már Chilavert nélkül, egyéniség(ek) nélkül meg nem is szerethető egy csapat. Drukkerei legyenek azok, akik az első meccsükre véletlenül odakapcsolva nem értették, hogy miért nem látják a kezdőben Fernando Torrest.

Szlovákia

   Hej, ez a csoport, bazmeg, feladja a leckét... A szerb válogatottnál már említettük, hogy magyar ember kiknek nem szurkol soha. Bezony, nektek se, tótok! Akik annyira önbizalomiányosak, hogy képesek Anti-Hungary-csoportot létrehozni Facebookon, azoknak külön hely van fenntartva a pokolban. Summa summárum, ebből a tetű csoportból senkinek sem lehet szurkolni, maximum annak, hogy a parák meg a kiwik ejtsék ki a digókat meg a tótokat.

A viszont látásra, holnap jövünk az utolsó két csoporttal!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr232026846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.24. 19:27:29

Megnéztem ezt a videót, és eszembe jutott, hogy igen régóta nincs már meg az a tiszta játék, mint régebben. De hogy ennyire???

dr. Wilbur Swain 2010.05.24. 22:11:14

@csíz: ez egy 2004-es szpot ráadásul
szerintem régebben sem volt mindig tiszta a játék, csak kevesebb volt a kamera :)

2010.05.26. 15:36:40

@dr. Wilbur Swain: Fene tudja. Azért a 80-as években, meg a 90-es évek elején nem volt ennyire népszerű a fociban a színjátszás (bár volt, tény). Meg amikor fejeltek, akkor sem volt annyira gyakori a "kézzel-felkapaszkodok-a-másik-hátára" módszer. Asszem a 90-es évek vége óta nem szoktam rendszeresen focit nézni. Ennek a fő oka az ilyen "játék".
Asszem még nagyapám mesélte, hogy régen mikor fejeltek, akkor a kezük lent volt a test mellett. Semmi csimpaszkodás és "hiji-ate" a könyökkel. Műesés sem volt ennyi (bár csapata és embere válogatta). Ha valaki úgy vonaglott a földön, mint egy mai átlag olasz focis, az már intenzíven kötött ki (ma meg két perc, és újra játszik).
Az ilyentől undorom van.

Ritka manapság a tényleg szép és okos játék. :S
süti beállítások módosítása