Bye

2010.04.12. 13:17

   Ehhez a videohoz nem kell sokat hozzáfűzni; mehettek a levesbe, Atis!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr361914518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérszakál 2010.04.12. 14:16:20

Sajnos a bye bye nem teljesen igaz :( Az lett volna az igazi bünti ha az 5%-ot sem érik el.

dr. Wilbur Swain 2010.04.12. 14:31:16

@Fehérszakál: hát igen, de még mindig van 1millió agyhalott az országban - velük együtt szépen kihal az mszp is

Dorelle 2010.04.12. 14:39:40

Ezek komolyan vagy nagyon unatkozhattak és nem tudták hol eltölteni az estéjüket, vagy fizettek nekik. Egyszeűen nem hiszem el,hogy tényleg ennyi nyamvadt jólmondod agyhalott van az orszgában. Ő-rü-let. De végülis a 65+osnak már olyan tök mindegy, most jó a nyugdíja, éli békés kis életét, már mit ugrabugráljon mondjuk 1 árpádsávos afterparytn. Csak abba nem gondol bele, hogy az utána következő nemzedékeknek milyen lesz. Komolyan sok hülye ember...:S

2010.04.13. 12:00:06

1millió agyhalott??? Ugyan már, sokkal több van annál.
Itt van pl. mindjárt a 2,7 millió Fidesz szavazó. :)
Utána a 990 ezer Mszp-s, 855ezer Jobbikos, majd a 383ezer LMP szavazó, és még sorolhatnánk a pártokat.
Majdhogynem semmivel sem jobb egyik párt sem a másiknál. A sok zombi meg - talán a szín alapján? - betájolja, hogy melyik a "szebb/jobb" neki, és megy választani meg örömujjongani, tapsikolni. A Fideszes az Mszp-sről mondja, hogy agyhalott, az Mszp-s meg a Fideszesről. A jobbikos mindkettőről, a Jobbikosról meg mindkettő. ... Közben meg nem veszik észre, hogy egykutya mindegyik. :)
Olyan szépen etették a népet, mint annak a rendje. Az Mszp pont azt a hibát követte el a kampány során, mint a Fidesz 4 éve. Nem kampányolt "tisztességesen" (értsd: kellő erőbedobással), és nem volt egy kijelölt útvonal a kampány során. Ide-oda csapódott, ebbe-abba vágott bele. Ráadásul a Fideszhez képest alig költött rá. (Tényleg, mennyibe is került most nekem ez a nagy kampányolgatás? Azért volt olyan párt, amelyik közzé merte tenni. A többiek miért nem? :S )
Egyszóval az eredmény várható volt - a pártok reklámozták magukat (ki jobban, ki kevésbé) - a nép meg beette a reklámot, mint ahogy azt már a mosópor és a mobiltelefon esetében is megszokhattuk.

"Nincs az a hazugság, amit elégszer sulykolva ne lehetne elfogadtatni."

No mindegy is. A lényeg: most hogy a Fidesz megnyerte az első fordulót, és már biztos a vezető szerepe, kíváncsian és türelmetlenül várom (természetesen a következő fordulót követően; főleg, ha eléri a 2/3-ot, amire láthatóan minden esélye megvan):

- a felelősségrevonásokat (természetesen a saját portán/párton belül is)
- a radikális adócsökkentést (na, ezt különösen! :) )
- a munkanélküliség nagymértékű csökkentését, munkahelyteremtéseket (ebbe ne számoljuk majd bele az épülő Mercedes gyár későbbi munkahelyeit, hisz azt a Fidesz erősen aknázgatta alá)
- A GYES összegének növelését
- A fizetések reálértékének növelését (főleg a tanárokét)
- az egészségügy helyreállítását, a kórházi ágyak számának min. megtriplázását
- az aktívan sportoló magyarok arányának nagymértékű emelkedését
- a halálozási arány és az öngyilkosságok számának csökkentését
- a túlsúlyosak, dohányosok, depressziósok és rokkantnyugdíjasok arányának radikális csökkentését
- a magyar termékek hatékony megsegítését a külföldi tömegcikkekkel szemben
- a magyar kis- és középvállalkozók segítését a multikkal szemben
- a magyar mezőgazdaság fellendítését
- a magyar föld idegen (külföldi) kézbe történő eladásának megakadályozását
- az átlátható és igazságos jogrendszer bevezetését
- a közoktatás fejlesztését, minőségivé tételét
- gazdaság fellendítését, a nemzeti össztermék növekedését
- az államadósság radikális csökkentését
- a háztartások hitelállományának csökkentését
- a tömegközlekedés árainak csökkentésést, minőségének javítását
- új autópályák, hidak és gyorsforgalmi utak építését (természetesen olcsóbb áron, mint eddig)
- az árvíz- és belvízvédelem nagymértékű növelését, gátak, tározók, csatornák építését
- korrupció radikális visszaszorítását
- a PARLAMENT LÉTSZÁMÁNAK CSÖKKENTÉSÉT, KÉPVISELŐK JUTTATÁSAINAK ÁTTEKINTHETŐVÉ TÉTELÉT

Ha meglesz a 2/3-ad, akkor nem jöhet olyan kifogás, mint ami eddig volt:
"az ellenzék megvétózta, és azért nem tudtuk megvalósítani".
Itt nincs mese, 2/3-al még alkotmányt is lehet módosítani.
Szóval hajrá!

(Arra meg még kíváncsibb vagyok, hogy a fent nevezett dolgok meg nem valósulása esetén a sok elmeroggyant zombi mit fog majd kitalálni magyarázatként. :)) )

Ui.: Ha mindez megvan, akkor a kerítést is újra kéne húzni itt mifelénk - az sem baj, ha kolbászból... :)

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2010.04.15. 17:24:56

@csíz: Épp csak annyit fűznék hozzá, hogy te igazából nem kíváncsi vagy, hanem a bukásukat akarod látni. Azt szeretnéd, ha mindez, amit felsoroltál - de legalábbis a nagy része - nem sikerülne, mert egyszerűen ilyen vagy és kész.
Így lehet aztán új országot építeni, ez ám a hozzáállás!

Ja igen, majdnem lemaradt: ":))"

2010.04.15. 20:54:37

@unknown_blogger: Tudod, imádom, mikor mások nálam is jobban tudják, hogy mit is gondolok. :)

Amúgy elképzelhetőnek tartom (ezek alapján) hogy valahogy pont úgy gondolkodtál az Mszp-ről annak idején, mint amit most feltételeztél rólam (tévesen) a Fidesz kapcsán. Egyfajta "mindenki magából indul ki" elv alapján gondolom ezt. Eltaláltam? :)

Egyébként ha már annyira ismersz, és van egy csepp logikád, nem is feltételeztél volna rólam ilyet. Vagy gondolod, nem örülnék egy adócsökkentésnek, átlátható jogrendszernek, korrupció-csökkentésnek, stb? Nekem mindegy ki csinálja meg, mert egykutya. Nem csak negatív, hanem pozitív értelemben is. Az egoizmusom sajna nem engedi, hogy önmagam ellensége legyek. Így nyilván nem érdekem a bukásuk sem, mert az nekem sem lenne jó. ... Tudod, én nem csak odáig jutok a gondolkodásban, hogy "Viktor-Viktor", meg hogy "elk&rtátok!". ;)

dr. Wilbur Swain 2010.04.16. 15:22:05

@csíz: nem hiszel a Fideszben, ez nyilvánvaló - de nem hiszel a többiekben sem
akkor nem maradt más hátra, mint a pártalapítás :) vagy a Civil Mozgalom, esetleg az LMP támogatása

2010.04.16. 21:09:43

@dr. Wilbur Swain: Hűha. Ha ez nálam HIT kérdése lenne, akkor már régen rossz. Ez politika. Figyeli az ember a híreket (minden forrásból egyaránt), figyeli a politikusok reakcióit, az emberek reakcióit, a történéseket, stb. és megpróbál logikusan dönteni a megszerzett információ alapján. Az én esetemben ez így működik.

Hinni olyanban szokás, amire nincs bizonyíték, nincs semmi, ami csak egy kicsit is alátámassza. Itt viszont azért van némi "hozott anyag", amiből lehet dolgozni. ;)
(Én nem tudok hinni. Béna vagyok, nem megy.)

2010.04.16. 21:11:03

Jah, kimaradt: Pártot sem akarok alapítani. Én jobb szeretem a szürke eminenciás szerepét betölteni, mintsem parádézzak az emelvényen, elémrakott szövegeket olvasgatva, meg lángoló tekintettel gyűjtve az embereket magam köré. :)

dr. Wilbur Swain 2010.04.17. 13:00:00

@csíz: de mégis azt mondod, hogy semmi sem jó - akkor minek vagy a szürke eminenciása?
előző kommentemben meg akkor legyen "hit" helyett "bizalom" :P

2010.04.17. 15:32:28

@dr. Wilbur Swain: Egyelőre alighanem önmagamnak. De azt legalább kiválóan alakítom! :)

Nem jó, bízni sem tudok senkiben. :D

2010.04.26. 09:03:53

No, lehet tapsikolni meg üdvrivalgani. ... Meg radikálisan csökkenteni az adóterheket! Hisz ugye ez a gazdasági problémák megoldásának _egyetlen_ járható útja, mint az hangoztatva is volt egyfolytában az elmúlt nyolc évben; főként a nagy válság idején. És mivel az ország már nagyon a legalján van, (legalábbis ez is rinyálva volt teli torokból), így nincs idő a késlekedésre, azonal cselekedni kell! És ki más lenne erre alkalmas, mint a "megfelelő ember", aki már 2006-ban át tudta volna venni az ország kormányzását (így nyilván most is percek alatt képes erre - a felhatalmazása meg ugye megvan hozzá).

Komolyan nagyon várom. De most tényleg. Olyan mélyen hajolnék meg egy idei radikális adócsökkentés után Viktor vezér arcképe irányába, hogy a legelvakultabb Fidesz-zombi sem tudná utánamcsinálni. Utána súlyos bűneim miatt (mellyel kétségbevontam a a vezér tehetségét), elkezdenék mea culpázni meg szórnám lapáttal a hamut a fejemre.

Az egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék 7,5%-át olyan 2-3 körülire lehetne pl. letornászni (de az sem baj, ha megszüntetik a kötelező befizetést, és mindenki magának fizetgeti úgy, ahogy akarja önkéntes pénztárakba -> érvényes ez a TB-re is).
A 17 és 32%-os jövedelemadót meg mondjuk 5 és 10%-ra lehetne csökkenteni (de simán csak egy kulcsocskával is tökéletes, mégha az a 10%, akkor is; emelett az EVA-t is lehetne hasonló százalékkal nyomni). A társasági adót is lehetne mondjuk harmadolni (vagy akár megszüntetni), a vagyonadó meg egyéb vagyonátruházási és hasonló eszement illetékek pedig mehetnének a kukába -> ott a helyük.
Az ÁFÁ-t személy szerint hagynám úgy, ahogy van.

Ez már nagyjából radikális lenne. Mikor is valósul ez meg?
Ööööö ... soha? :) IGEEEEN!!!

index.hu/belfold/2010/valasztas/kover_iden_nem_lesz_adocsokkentes/

Helyette megy majd a mismásolás, a "mert a mocskosszemétszocik üres kasszát hagytak ránk" féle kifogáskeresés, és persze a "lesz csökkentés bizisten-becsszó, csak 'kicsit' később", stb. Sebaj, azt kapjátok az arcotokba, amit akartatok. (Kár, hogy másokkal is kicsesztetek.)

Eddig kellettetek nekik. Mától viszont a mese végetért: négy évig nézhetjük ezt az alcsúti gnómot - most már nem csak az ezresen, hanem a TV-ben is (mintha eddig nem lett volna elég a demagóg dumájából).

JÓ REGGELT! ;))

Ui.: Ha a Viktor kiállt volna vitázni ... ööö ... akárkivel, akkor szerintetek eléri a Fidesz aaaaz ... 50%-ot? :))
Okosan döntött a Fidesz vezetése, hogy azt a félhülyét nem engedték vitába szállni. Egy jobb képességű alsó tagozatos lenyomta volna érvekkel, oszt' bahhatta volna a Fityesz a kétharmadát (de tán még az 50%-ot is).
Hát szerintetek?

dr. Wilbur Swain 2010.04.26. 12:20:13

@csíz: kicsit erős komment ez így, kora reggel :)
továbbra is fenntartom, hogy annak örülnél, ha igazad lenne, és a Fidesz semmit sem tudna megvalósítani az ígéreteiből (bár annak is örülnél, ha igen, de talán annak még jobban, ha nem)
vitázni pl. kivel vitázott volna? Bokrossal? lol

2010.04.26. 13:59:58

@dr. Wilbur Swain:

"továbbra is fenntartom, hogy annak örülnél, ha igazad lenne, és a Fidesz semmit sem tudna megvalósítani az ígéreteiből"

Te tartod fenn??? Nem is Te írtad, hanem unknown_blogger!
Vagy nemtán Te és ő egy személy vagytok? ... Egyelőre ez csúnya beégésnek néz ki (bár gyanítom azért nem ennyire rossz a helyzet). :S

Egyébként Neked is mondom, hogy nekem bizony érdekem az adócsökkentés! Én kifejezetten örülnék annak, ha megvalósulna, amit felsoroltam; és nem örülnék neki, ha nem valósulna meg.
Vagy gondolod, számomra nagy élmény a bruttó bevételem 60%-át odapasszolni állam bácsinak, hogy aztán a sok semmittevő abból élősködjön, igyon, bagózzon meg játékgépezzen? Gondolod érdekem egészségügyi/TB járulékot fizetnem, amikor jó, ha évente egyszer vagyok megfázva (akkor sem megyek orvoshoz)? Eddig befizettem már Xszázezret (milliót?) TB-ként meg erre a szutyokra. Szerintem abból már egy szívműtét is kijött volna. Nem kevés léhűtő meg ebből él. Gondolod, nekem nem b@ssza ez a csőrömet, vagy nekem nem lenne jobb, ha 2X ennyi maradna a zsebemben adózás után?

Nekem is jól jönne az adócsökkentés. Jól jönne az átlátható és egyértelmű jogrendszer is. És még csak azokat a dolgokat mondtam, ami közvetlenül hat most rám; közvetett dolgokat nem is sorolom. Édesmindegy, hogy melyik párt csinálja meg. Felőlem voodoo mágiával feltámaszthatják Mátyás királyt, vagy megidézhetik Kossuth Lajos szellemét is a miniszterelnöki székbe - teszek rá, ki lesz ott. A lényeg, hogy megcsinálja.

Csak tudod, a Fidesz esetében már eleve látszott az, hogy b@szik majd ezeket megcsinálni. Nagy szavak hangzottak el, amelyek a választók beetetésére tökéletesek voltak. De semmi több (megj.: ugyanez volt 1998-ban is, de hát elég feledékeny sok ember). Arra kellett a jónép, hogy megválassza - lehetőleg 2/3-os többséggel. Pont.
És minden megy majd ugyanúgy tovább, mintha az Mszp-re szavaztál volna. Annyi különbséggel, hogy az ezresen lévő faszi fog többet dumálni, nem pedig a Fletó/Bajnai; na meg hogy piros szegfű helyett narancsot látsz majd többet. Az égvilágon semmi nem fog változni ezeken kívül. Vagy gondolod, hogy a nagy számonkéréseket, elszámoltatásokat komolyan gondolták?
Térj már észhez! Holló hollónak... tudod. Eddig mindig megszavazták maguknak azt, amire szükségük volt - aktuális kormánypárttól függetlenül. Sok egyetben _egymásnak_. Vagy emlékszel olyan esetre, amikor a saját fizetésük emelését bármely párt is ellenezte volna? Vagy nem lett volna esetleg megszavazva Szijjártó Péter (Fidesz) cégeinek a támogatása az Mszp-sek által? Dehogynem! Mindig segítették egymás ügyeit. Mszp-s Fideszest, Mdf-es Szdsz-est, stb. Egymásnak szavazták meg az érdekükben álló törvényeket, határozatokat, pályázatokat, stb.

Szerinted most felelősségre fogják vonni azokat az embereket, akiknek az ügyeiben ők is ugyanúgy benne voltak/vannak? Ne legyél már naív!
Itt van egyébként a mostani Parlament (jó részük Fideszes emberből áll) lehet gyönyörködni benne:
www.mommo.hu/media/A_Magyar_Parlament
Most ezeket juttattad vissza ugyanoda.

Kivel vitázott volna?
Tökmindegy. Lehetett volna Vona, Bokros, Schiffer, Mesterházy, vagy akárki más. Viktor beégett volna, mint a rongy - mint ahogy tette is már párszor az elmúlt években. :)
Megj.: Bokros - annak elenére, hogy milyen emberileg - egyáltalán nem hülye. (Szóval kár elbagatellizálni.) Simán verte volna Orbán vezért, pláne, hogy ő legalább ért ahhoz, amit csinál (legfeljebb nem azokat az érdekeket nézi, mint mások), nem úgy, mint Viktor, aki az E-mail és a fax közötti különbséget sem ismeri. :)

Viktor egy demagóg, semmihez nem értő, életében nem dolgozó semmittevő, aki két szalmaszálat nem tett még keresztbe soha. Gyakorlatilag a felsőoktatás szégyene. Berakta őt oda anno valaki, hogy "kisfiam, legyen belőled emberféle" (meg hát a politikusi pályához kellett valami egyetem vagy fősuli), ő meg - mivel tanulni nem akart, meg féldisznóért úgyis meglesz a diploma - elkezdett szervezkedni.
Ő világ életében politikusnak készült. Vagy gondolod véletlenül került pályakezdőként a 80-as évek végén egyből a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi minisztériumba? Nem, kispajti. Azért került oda, mert már előtte is KISZ titkár volt (akárcsak Gyurcsány), és már akkor is megélhetési politikusnak készült, mint annyi más ember vele együtt. Érdemi munkát a büdös életben nem végzett soha. És most ez az ember hangoztatja, hogy mindenkinek dolgoznia kell.
Itt van egyébként egy Mszp-s reklámvideó az előző választásról. Ha nem nézzük, hogy ki csinálta és miért (tehát félretesszük a propagandát), és csak a számokat figyeljük, akkor is tanulságos - főként a végeredmény:

www.youtube.com/watch?v=BlYWNLtiz_s&feature=related

Ehhez képest még Bokros is felüdítő.
Vona sem egy észkombájn, de szerintem még az is felmosta volna vele a padlót. Ennyit erről.

2010.04.27. 08:50:05

Tegnap sasoltam a TV-t (havonta 1X teszek ilyet, tehát nagy szó :) ). Orbán úr nyilatkozott. Fel is írtam magamnak, mert roppantmód tetszett az ötlete:

"Az adóbevallás nem lehet nagyobb, mint egy söralátét. Kisebb lehet."

Ugyan eszem nincs, hogy hogyan gondolta, de mindenképpen szurkolok neki! :)

dr. Wilbur Swain 2010.04.27. 09:05:03

@csíz: te ezt direkt csinálod, esküszöm :)
"„A cél a söralátét nagyságú adóbevallás”, képtelenség ugyanis, hogy egy mai adóbevallás középiskolai végzettséggel is nehezen értelmezhető, a kitöltéséhez adótanácsadót kell fogadni." - index.hu
érted ezt te, ha akarod, de az a baj, hogy nem akarod

2010.04.27. 09:38:33

@dr. Wilbur Swain:
Nono! Az, hogy hogyan értelmezhető, azt már az index írta bele - Viktor nem mondta.
Emezt nézd:

index.hu/belfold/2010/valasztas/masodik_fordulo/fidesz_nem_derult_ki_hogy_lesz-e_adocsokkentes/

"Egyértelműen beszéltünk a kampányban arról, hogy az adórendszer megfojtja az ország gazdaságát. Adóforradalomról beszélnék, ha nem mondtam volna már tegnap. Söralátét nagyságú lesz az adóbevallás"
/O.V./

Csak azt írd, amit tényleg mondott - és ne azt, amit hozzáköltötek.

2010.04.27. 09:47:04

Egyébként értem, mire célzott. És szurkolok is neki. Csak sajna borítékolható, hogy a tizede sem valósul meg annak, amit mondott a kampány során. És a legnagyobb baj az ezzel, hogy már a választás előtt is borítéklható volt - csak a nép (az istenadta nép) simán beette a hazugságokat, mint ahogy eddig mindig.

Szerintem érted te ezt, csak nem akarod. :)

Majd év végén megbeszéljük. Addig van ideje Viktornak radikális adócsökkentést végrehajtania. Ha nem teszi - hazudott; ergo semmivel sem különb, mint az általatok szidott Mszp.

Ha én tévedek, akkor hidd el, ide fogok jönni, és el fogom ismerni, hogy tévedtem.

Hát te? Ha nekem lesz igazam, Te meg fogod írni, hogy rossz pártra szavaztál és átvertek téged? Meg fogod írni, hogy a nyilvánvaló ellenére is beetted a maszlagot, és csak hitből (értelem nélkül) mentél szavazni (mint még sok százezer ember rajtad kívül)?

dr. Wilbur Swain 2010.04.27. 09:47:32

@csíz: nem hiszem el, hogy ezen rugózunk :D
mondta volna azt, hogy "Mintegy 6-8 oldalas lesz az adóbevallás!"? a söralátét kézzelfogható, mert az kicsi
persze nem kell ezt neked szájba rágni, nem is értem, miért akadunk fel egy hasonlaton

dr. Wilbur Swain 2010.04.27. 09:53:25

@csíz: a végén lehet értékelni, így van
szavazatom alapja nem a vakhit, hanem a bizalom (nagy különbség!), és a tiltakozás
a kampányról annyit, hogy akkor mindenki igyekszik a szavazatait maximalizálni (magyarul: nagyobbat és hihetőbbet hazudni, mint a másik) - aki ebben az ostoba országban IGAZ kampányra, ígéretekre számít, az nem látja reálisan a dolgokat (óhajtani én is óhajtom, csak tudom, hogy nincs realitása)
szóval én ebből a "tizedét sem tudja megvalósítani"-dologból arra számítok, hogy összejön a tizede. nem az egész, csak egy szelete, de már ez is előrelépés az elmúlt évekhez képest

2010.04.27. 11:43:48

@dr. Wilbur Swain:
Nem. Mondja azt, hogy lesz egyoldalas, vagy akármi. De nem állhatta meg, hogy ne mondjon nagyot (biztos még a választások utószele).

@dr. Wilbur Swain:
A tizede nem lesz előrelépés, mert a tizedét a szocik is megcsinálták. Még többet is. Arról nem tehettek, hogy épp akkor jött a gazdasági válság, amikor ők voltak kormányon. Bárki lett volna akkor ott, az megbukik utána. Ők azt tették, amit tehettek. Minden bénaságuk ellenére a szocik ahhoz képest egész jól csinálták a válságkezelést. Ha azt csinálták volna akkor, amit a Fidesz hangoztatott, akkor már régen csődbe jutottunk volna, meg a híd alatt lakna a fél ország (beleértve Téged is) - feltéve, ha lenne annyi híd. (Alagút is jó - abból építettek is nekünk az Alföldön. :) )

Az őszödi beszéd kiszivárogtatása meg megintcsak egy olyan dolog, amit nem lehetett kivédeni (illetve nem úgy - de ez bonyolult). Mikor már napvilágra került, akkor a bolond népet nem lehetett megállítani, mert akkor is ugyanolyan birkák voltak, mint most. Szövegértelmezésük meg a béka hátsója alatt volt.
Mi volt a fő bajuk?
"Hazudtak!"
Ezt szajkózta mindenki. "Hazudtak a szemétmocskos szocik a szemünkbe, pfúúj nyírjukkimindet!"
Persze a napfényre került Fideszes választási csalás épp csak meg lett most pedzegetve a média által, és el is tűnt a süllyesztőben (ami megvan cikk róla, az sem az a szövegezésű már, mint eredetiben olvastam). Pedig ennek is lehetett volna akkora feneket keríteni, mint az őszödi beszédnek - csak hát kéz kezet mos. Most épp nem kell a népet hergelni, mert mindenkinek (értsd jól, az Mszp-s legfőbb vezetőknek is) érdeke a Fidesz hatalom. Így nem borigatják a bilit, marad a langyos posvány.

Most meg éppen elismered, hogy a Fidesz sem csinál mást. Hurrá. Akkor mi is a különbség?
És akkor mi alapján is értékelsz? Mi alapján döntöd el, hogy melyiket választod?
- Az infó, amit kapsz, az - Te is mondtad - hazugság. Ergo ez kilőve.
- Amit tettek 8 évvel ezelőtt, az megintcsak nem támassza alá őket (feltéve, ha nem Fideszes híreket olvasol kizárólag, meg néha megnézel hitelesebb gazdasági és egyéb adatokat is). Tehát ez is kilőve.
- Emellett Te is tökéletesen tudod, hogy amit a szociknak felrósz hibaként, annak min. 95%-át a Fidesznek is felróhatod (ha nem többet). Te is tökéletesen tudod, hogy a két párt csak a felszínen küönbözik. A háttérben ugyanazok a hatalmi gócok vannak mindkettőnél. Te is tudod, hogy a fél Fidesz vezetés MSZMP-s volt, az Mszphez hasonlóan. Te is tudod, hogy ugyanannyit lopnak, mint a másik. Tehát ez sem alap.

Akkor? Mi alapján döntesz? Mi marad? Ez a divat manapság és azért? Vagy csak kövessük a többséget meg a környezetemet, mert ők arra mennek (nehogy kilógjak a sorból)? Mint ahogy 2006. októberben is egyfelé ment az összes ... ember a tüntetés után, holott lett volna pár másik utca is, amerre hazamehettek volna. De nem. Megindult az eleje - most ne részletezzük, hogy kik irányították őket - és a birkák meg nekiindultak; egyfelé mindenki. Mert a másik is arra megy. Önálló gondolat nuku; helyete csordaszellem.

Ha elédraknak négy tányért - az egyikben f@s van, a másikban sz@r, a haradikban penészes kenyér, a negyedikben rohadt alma.
Melyiket eszed? A sz@rt, mert "az mégiscsak jobb, mint a f@s, és úgyis mindenki azt eszi"???
Csak mert most pont ezt tetted.
Te is tudod jól, hogy a Fidesz nem fogja megoldani az adóproblémát, magasról tesz a cigánykérdésre, ugyanúgy lop, mint a másik párt, és magasról tesz Rád is.

Amiket hangoztattál korábban a blogodban, az alapján a Jobbikra illett volna szavaznod, mivel annak a programjában található meg az, amit felszínre hoztál. Oktatási rendszer reformja, cigánykérdés megoldása, adóreform, számonkérések, stb. És láthatóan a Jobbik meg is valósította volna azt, amit írtál (legalábbis többségét). És az is tökéletesen lászott szerintem még a Te számodra is, hogy a Fidesz mindezekkel a dolgokkal nem fog foglalkozni érdemben.
Félreértés ne essék, nem a Jobbiknak gyűjtök híveket (nem vagyok Jobbikos sem), de akkor ezek után mi kifogásod volt a Jobbik ellen? És miért a Fideszt választottad a fentiek ellenére?

Ui.: Meg tudnád mondani, hogy az ezresen lévő Mátyás rajzolat melyik művész melyik alkotásáról lett odarakva? Valami olyan oldal vagy más forrás kéne, ahol az ezres és egyéb bankók képeinek az eredetét leírják.

dr. Wilbur Swain 2010.04.28. 17:31:06

@csíz: "A tizede nem lesz előrelépés, mert a tizedét a szocik is megcsinálták. Még többet is. Arról nem tehettek, hogy épp akkor jött a gazdasági válság, amikor ők voltak kormányon. Bárki lett volna akkor ott, az megbukik utána. Ők azt tették, amit tehettek. Minden bénaságuk ellenére a szocik ahhoz képest egész jól csinálták a válságkezelést" - na, ez k.ra nem igaz, pláne a "csúnya gazdasági válság"-szöveg - a legjobbkor jött a szociknak a válság
a többi erős csúsztatás
az ezrest meg valami vállalkozóról mintázta a művész úr, ezer éve volt a Fókuszban(?)

2010.04.28. 21:32:41

@dr. Wilbur Swain:
A francot jött jól nekik. 2007-ben és 2008 elején egészen szépen alakult a helyzete a szociknak (nézd meg a támogatottsági adatokat - lassan, de jöttek felfelé, a Fidesz meg lefelé). Ekkor jött a válság, és roggyant meg a lábuk újra. Nem mondom, hogy lenyomták volna a Fideszt, mert az őszödi beszéd sokat nyomott a latba, de ennyit azért nem jelentett volna (mert hát az emberek feledékenyek). De semmiképpen nem jött jól nekik.

Az a vállalkozó, akiről te beszélsz, az a 200-ason volt:
www.rtlhirek.hu/cikk/162383
Ugyanis Károly Róbertről nem maradt fenn semmiféle ábrázolás a régebbi időkből, így ez lett.
Én viszont Mátyást kérdeztem. Róla maradtak fenn ábrázolások. Az ezresen lévő melyik és mikori műből lett készítve? Komolyan kérdezem, mert felröppent olyan hír, hogy Viktor van rajta; és bizony tényleg hajaz rá erősen (ha a nagy hajat leszámítod). Ezért lenne jó tudni, hogy melyik szoborról, képről, érméről másolták le azt, ami a bankjegyen van.

Ui.: A kérdésre nem válaszoltál. Miért nem a Jobbik, és miért a Fidesz?
Ha meg csúsztatás, akkor cáfolhatnád a leírtakat.

dr. Wilbur Swain 2010.04.29. 09:47:57

@csíz: tééényleg, a kétszázas, valamiért nem jutott eszembe, hogy Mátyás van az ezresen. nem hallottam még ezt a sztorit, hogy Viktor lenne rajta
a Jobbik ellen nem sok kifogásom volt, csak pont annyi, hogy ne szavazzak rájuk: 1. szavazóbázis, 2. az értelmes programpontjaik aránya a hülyeségekhez képest, 3. a sok idióta, akik velük nyomul
csúsztatás az, hogy tudom, hogy hazugsággal kampányol a Fidesz: épp ezért fogalmaztak meg általános célokat, hogy ne kelljen konkrétumokat hazudni
stb.-stb.

dr. Wilbur Swain 2010.04.29. 09:55:19

@csíz: ja, Mátyás: szerintem a Fadrusz János-féle szobor lehet az alap, csak jóságosabb arccal :)
www.napsugar.ro/kepek/matyas/matyas.jpg

2010.04.29. 10:47:11

@dr. Wilbur Swain:
1. Szavazóbázis: Ezügyben a Fidesz jobb? Ugyanmár! :)
2. Értelmes programpontok aránya: ebben sem alkotott nagyobbat a Fidesz. (Pontosabban a Fidesznél igazából program sem volt, csak nagy szavak - bár igaz, a Jobbik esetében sem volt túl rózsás a helyzet.)
3. Sok idióta: Lásd.: 1. pont. ;)
De nézhetjük ezt is:
www.youtube.com/watch?v=Prfmmrlxw4I

vagy akár ezt:

www.youtube.com/watch?v=qp8Lh0IVjPE&feature=related

:))
Tehát?

Ne kelljen konkrétumokat hazudni?
Lássuk csak:
- Radikális adócsökkentés (ez elég konkrét, nem?)
- Elszámoltatás (szerintem ez is)
- Gyes és gyed korábi szabályainak visszaállítása (ennél konkrétabbat hova?)
- 200 fő alatti parlament (ez is elég konkrét dolog)
- Ingatlanadó eltörlése (szintén)
- Bezárt vasútvonalak megnyitása (szintén)
Soroljam tovább? Elmentettem egy rakás Fidesz ígéretet, olyan "hátha jól jön még" alapon. ;)
Orbánék sok esetben bizony konkrétumokat mondtak, és nem általánosságban beszéltek. Ígéretet tettek sok dologra 8a legtöbb esetben pont Viktor vezér), amin látszott, hogy a kanyarban sincs ahhoz, amit valójában tenni fognak.
És ezt Te is tudtad jól. És tudtad azt is, hogy a Jobbik a hasonló ígéreteit viszont betartja - ellentétben a Fidesszel.
Tudtad, hogy a Fidesz semmit nem fog kezdeni a cigánykérdéssel, sem pedig az oktatási rendszerrel; míg a Jobbik igen.
Akkor? Miért mégis Fidesz? Mi szólt mellette?

@dr. Wilbur Swain:
Nem ez lesz. Teljesen más a kettő.
- Az egyiknél van egy kis tokája (bankó), a másiknál (szobor) nincs. (Orbánnak is van.)
- Az egyiknél lefelé néz a jóember, a másiknál egyenesen előre (bankó). Ráaádsul a pénzen lévőnél a fej kicsit hátra van "tolva", mint amikor "meglepődik" valaki. Orbánnak alapból ilyen a fejállása nagyon sok esetben (olyan, mintha a nyaka némileg előrébb lenne a fejénél).
- Az egyiknél (szobor) nincs bemélyedés az állán, a pénzes esetben van (Orbánnak is van).
- Az egyiknél alig van barázda az arcon, a másiknál (bankjegy) van bőven. Ráadásul a barázdák iránya is egyezik, és a szájszél mellett lévő lefelé fittyedő (kb. 45-50 fok) kis bevágás a bankós képen ott van (akárcsak Viktor pofikáján), míg a szobron nincs rajta.

Szóval elég nagy a hasonlóság. Ezért vagyok kíváncsi arra, hogy melyik szoborról, képről is lett készítve a bankjegy. Már csak azért is, mert az ezres az Orbán korány idején készült, így - tudom, összeesküvés elméletnek hat - de kizárni nem tudom, hogy nem Orbánról koppincsoltak egy képet. És ezért szeretnék meggyőződni róla, hogy igen-e avagy nem. Egy szobrot találtam, ami egy az egyben azonos a bankjegyen lévővel (a linket meg valahol elhagytam), de azzal az volt a gond, hogy 2003-as vagy 2005-ös volt a szobor ha jól emlékszem, így az nem lehetett alapja a pénzen lévőnek (fordítva már inkább). Ha megtalálom újra, belinkelem; hátha anak a szobornak az eredetije megoldást adhat rá.

dr. Wilbur Swain 2010.04.29. 11:20:12

@csíz: "Tudtad, hogy a Fidesz semmit nem fog kezdeni a cigánykérdéssel, sem pedig az oktatási rendszerrel; míg a Jobbik igen." - és ezt így hogy? még meg sem alakult az új kormány, de már le van osztva előre négy év munkája?
nem akarlak megbántani, de egy erős Orbán-fóbia azért bejátszik...
idióták meg sajnos mindenütt vannak, ez tény, csak az arány nem mindegy :)
a szoborról nem azt mondtam, hogy egy az egyben olyan, csak hogy szerintem az lehet az alapja
btw. a 200, 500 és 2000 Ft.os is '98-as, azokban mégsem látja senki Viktor királyt :)

2010.04.29. 21:12:24

@dr. Wilbur Swain:
Nincs ebben semmi Orbán fóbia.

1. Te is elismerted, hogy hazudtak a választáskor.
2. A cigánykérdést akkor sem oldották meg, mikor kormányon voltak és lehetőségük lett volna rá. De még csak próbálkozás sem történt erre. Pedig megtehették volna.
3. Orbán alapértelmezetten liberális felfogású, mint ahogy a párt vezetőinek tetemes része is. Hiába mondogatják (illetve a Jobbikot megelőzőleg mondogatták) a nagy magyar nemzeti meg hasonló jelszavakat. Az csak a beetetés része volt. A Fidesz egy liberális gyökereken nyugvó párt, akárcsak az Szdsz volt (annak volt a nagy spanja, és ezek akapcsoaltok később is megmaradtak - gondolj csak a Fodornak írt levélre, amit Orbán írt egy esetleges együttműködésről, stb.).
Vagy gondolod véletlen volt az, mikor a 90-es évek elején a KDNP-seknek a Parlamentbe való bejövetelkor azt mondták, hogy "Csuhások, térdre, imára!"? Gondolod Viktor véletlenül volt olyan előéletű, amilyen? Ennyit a nagy keresztény, nemzetmentő pártról.
Eszében nem lesz a cigánykérdéssel foglalkozni, mivel az ő szempontjukból olyan nincs is.
Eredetileg a Fidesz hivatalosan is liberális párt volt. Majd amíg a Jobbik nem volt porondon, addig a Fidesz állt be nemzeti pártnak, kitöltve ezt az űrt. Mióta pedig a Jobbik megjelent, azóta szépen lassan megy át a centrumba. (Most végeredményképp egyik sem; vagy ha úgy tetszik, mindegyik egyszerre.) De ettől függetlenül a döntéshozóik nagy része liberális szemléletű ember (avagy volt MSZMP-s, KISZ-es, stb.)
Ha Te ezektől azt várod, hogy problémát találjanak a cigánykérdésre, akkor igen naív vagy.

De tehettek volna anno az oktatási rendszerért is. Tettek? Én nem láttam semmi komolyabb eredményét. Hát Te?
Volt egy elcseszett diákhiteles majomkodás, meg pár látszatintézkedés. De olyan dolog, ami komolyabban befolyásolta volna pozitív irányba az oktatást, egy szemernyit sem találtam. Ők is asszisztáltak az általad nevén nevezett "liberális ámokfutás az oktatásban" című zenés mesejátékhoz.
(Megj.: K&rva jó egy beszólás volt ez anno részedről. Nem felejtem el soha. Nagyon nagy igazság van benne. ;) )
Szóval egy liberális mutyipárttól (ez meg már az én szavam járása :) ) nem tartom valószínűnek, hogy tenni fog valami érdemit is. Ami konkrétumot kijelentett, azon is látszik már most, hogy eszében sincs megtenni. Csak tologatni fogja a dolgot, és próbál a következő választásig is talpon maradni.

Ne legyen igazam, és legyen jobb, oldja meg a problémákat. Nekem is érdekem, és - akármennyire ellenszenves is a Fidesz - ha tettekről van szó, még támogatom is, hogy legalább egy irányba húzzon az ország szekere.
De én nem tudok sem hinni sem bízni bennük.

Egy időben írogattam több fórumon is. Tény, hogy pl. a Jobbikosok között elég sok a agyament fanatikus. Meg hát máshol is van belőlük jócskán. De ezügyben - ahogy észrevettem az eszmecserék alapján - a Fidesz sem áll sokkal jobban.
Egyébként miben befolyásol az Téged, ha sokan vannak olyanok a párt támogatói között, akik nem okosak? Ettől a párt maga rosszabb lesz? Csak mert a három ellenérvedből 2 erre vonatkozott.

Az számít Neked választásnál, hogy mások mit gondolnak a környezetedben?

Szobor:
Amit én találtam szobrot, az egy az egyben ugyanaz, mint a bankón. De nem találom most az istennek sem. :)

dr. Wilbur Swain 2010.04.30. 07:31:26

@csíz: valóban liberális gyökerű párt volt, ez tény, de hát azóta az szdsz is mivé lett, ők sem maradtak az eredeti úton, a fidesz pedig egy gyűjtőpárt lett, jócskán konzervativizálódott (nincs is ilyen szó:))
a jobbik léte kábé kényszerítő erő, ezért jó - eddig lényegében senkinek sem állt érdekében foglalkozni a cigókkal, a bűnözéssel, egyrészt azért, mert pl. nyolc éve még nem volt ilyen rossz a helyzet, másrészt azért, mert nem lehetett volna szavazatokat nyerni vele, hiszen az inaktívak az mszp bázisa
most van jobbik, így ki kell fogni a szelet a vitorlájukból, ezért gondolom, hogy lesz előrelépés cigány-ügyben (lásd: „Az nem megy, hogy a tyúklopást nem is akarjuk földeríteni. A nagy halak létezése nem ok arra, hogy a kis bűncselekmények felett szemet hunyjunk, erre semmilyen szociológia mentegetést nem tudunk elfogadni.”)
az, hogy a választásomról ki mit gondol, nem befolyásol, hiszen alapesetben senki sem tudja, hogy kit választottam :)
a jobbik félig-meddig szimpatikus: tetszik az erős kéz, a rendpártiság, de nem tetszik az ok nélküli fajgyűlölet és antiszemitizmus
a mérleget 4 év múlva vonhatjuk meg: amennyiben a fidesz nem képes nagyvonalakban teljesíteni az emberek reális elvárásait (nem a kampányígéreteket!), azaz a közbiztonság növelését, élhetőbb országot, munkát sújtó terhek csökkentését, vállalkozások versenyképesebbé tételét, akkor minimum egy millió szavazót veszít el a következő választásokon, ezt pedig gyanítom ők is szeretnék elkerülni :)
a szoborról: ha későbbi, mint a bankó, akkor cseszhetjük, mert valószínűleg arról lett mintázva

2010.04.30. 18:04:37

@dr. Wilbur Swain:
Nagy részével egyetértek. Amivel nem:

1. "nyolc éve még nem volt ilyen rossz a helyzet"
Talán annyival volt jobb, hogy nem volt annyi belőlük. Más szempontból legalább olyan rossz volt. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy a cigány szervezett bűnözés éppen a Fidesz alatt élte virágkorát (eszembe nem jut annak a "gengszterfőnöknek" a neve, aki nem csak alvilági körökben volt nagyon ismert; egy család volt voltaképpen, de mára visszaszorultak valamelyest), akkor ezzel nem tudok egyetérteni.
Emellett már akkoriban is kellett volna beszélni róla, és volt is párt, amelyik piszkálta az ügyet, mert "igény" lett volna rá. Csak a többi párt (köztük a Fidesz is) részéről ment akkor is a szőnyeg alá söprés.

Ha meg csak simán a bűnözést nézzük, akkor - a hiedelmekkel ellentétben - az utóbbi 8 évben csökkent a bűnesetek száma nagyon sok területen. Az csak urban legend, hogy egyre több a bűnözés. Az emberek (főleg a magyarok) elég pesszimisták, és simán felülnek az ilyen hiedelmeknek. Pedig tényleg javult a helyzet (na jó, a rózsástól azért még odébb van :) ).

2. Szerintem egy pártnak bizony a kampányígéreteit kell teljesítenie, hiszen a választóktól erre kapott felhatalmazást. (Főként akkor kellene ezt tennnie, ha azelőtt pont ezt a szálkát látta meg a másik párt szemében.) Valahogy én nem tartom túl hasznosnak egy társadalom szempontjából azt, hogy egy pártnál szemrebbenés nélkül elfogadjuk, hogy az hazudhat, ha választás van. Végülis ők az ország vezetése - ha ezt megengedjük nekik, akkor mindent megengedtünk, és ne csodálkozzunk, ha azt kapjuk az arcunkba, amit.
Ha az ígéreteit nem tartja be, akkor az felfogható átverésnek, csalásnak, félrevezetésnek, stb. Az pedig tudtommal bűncselekmény vagy mifene. Azt meg azért már csak nem kéne.

A többivel voltaképpen egyetértek. (Bár én tudom, mire szavaztál. Gondolatolvasó is vagyok. :) )
A Jobbikban nekem a demagógia nem tetszik. Nem nevezném antiszemitizmusnak meg fajgyűlöletnek, amit képviselnek (mármint a párt - a szavazók az már egy egy más tészta). Inkább csak némi felsőbbrendűségi komplexusnak (vagy épp alsóbbrendűségi? :) ).

.

Ja, más. Képzeld, ma találkoztam volt oszifőnkkel! Szerintem nem ismert meg, mert magázott. Bár a végén mintha már leesett volna neki hogy ki is ez az égimeszelő. Hát ja, 12 éve nem láttuk egymást, és azóta szerintem is sokkal rondább lettem... :)

dr. Wilbur Swain 2010.05.02. 09:39:40

@csíz: Koszi-klán? de ez csak tipp, lusta vagyok utánakeresni
a kampányígéreteknél meg az a különbség, hogy én átfogóan, te meg konkrétan érted: lásd söralátét :)
ofő szerintem alapból magáz; én úgy emlékszem, hogy az általános magázásunk az érettségi utáni felnőtté avatási szertatásunk része volt (de egyben lehet egy tökjó önvédelmi mechanizmus is, mert így akár felismer, akár nem, nyugodtan magázhat) :) ez sem kizárt

2010.05.02. 11:17:26

@dr. Wilbur Swain:
Persze, hogy konkrétan értem. Hiszen konkrétan mondta. ;)

Te jó ég! Ezek szerint felnőtt vagyok??? Ne haragudj már, de erre egyáltalán nem voltam lelkileg felkészülve. Naponta néztem magam a tükörben, de semmiféle jelét nem láttam annak, hogy most már valóban felnőttnek számítanék. :)

dr. Wilbur Swain 2010.05.02. 15:26:04

@csíz: na látod, a látás romlása az egyik legbiztosabb jel :D (bár ez rád nem vonatkozik, de nem lehetett kihagyni)

2010.05.02. 20:34:16

@dr. Wilbur Swain: Höje! :D

.

Egyébként aktuális hír:

www.origo.hu/nagyvilag/20100502-slota-partja-jo-viszonyra-torekszik-magyarorszaggal.html

Vajon Viktorunk hogyan fogja lereagálni ezt a dolgot? A frizuráját fogja simítgatni, mint ahogy az Mszp tette a hasonló provokatív kijelentésekre, avagy visszavág Slotának?
Én egy humorosabb visszavágást jónak tartanék. ... Mondjuk egész jó lett volna beszólni, mikor beégett Slota a történelemismeretével. Pl. egy olyannal, hogy:

"Tisztelt Slota úr! Nem baj, ha nem ismeri a saját himnuszát, illetve hiányos az ismerete a szlovák történelemről is. Ez utóbbit majd elküldöm Önnek egy SMS-ben. ;)"

(Mondjuk Viktornál ez annyira nem állt volna jól, mivel nem egy technikai őstehetség.)
Ha visszavágna Viktor valami velőssel, akkor nagyot nőne a szememben. :)

dr. Wilbur Swain 2010.05.03. 10:41:27

@csíz: majd meglátjuk (a vak is ezt mondta) :)

2010.06.23. 21:14:56

Nesztek nektek Fidesz hívők!

vastagbor.blog.hu/2010/06/23/a_fidesz_tudni_szeretne

Ennyit a szólásszabadságról. Játszunk inkább Kínát meg Észak-Koreát. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! ... Hajrá zombik! :)
Mi lesz a következő lépés? Lekapcsoljuk az Internetet kis országunkban, hogy Viktor vezérről és kis csapatáról nehogy kiderüljenek a turpisságok?

2010.06.24. 08:47:13

Meglepő módon nyugaton sem túlságosan szimpatizálnak a Fidesz médiatörvényével:
index.hu/kultur/media/2010/06/23/az_europai_ujsagirok_szovetsege_tiltakozik_a_magyar_mediaalkotmany_ellen/

"A brüsszeli szervezet szerint a törvénytervezet nem felel meg az európai normáknak, és a kommunista időket idézi."

Mintha anno valahol írtam volna, hogy egyesek szerint Orbán vezér nem kevés megoldást átvett a nagy előd, Rákosi Mátyás szónoklati stílusából. Na meg hát köztudott, hogy KISZ titkár is volt Vitya is, ami sokat elárul azért a kis gnómról.
ja meg ugye a Fidesz vezetőségének tetemes része hithű komcsi alapból (ugyanannyi ex-komunista van a Fideszben, mint az Mszp-ben):

www.youtube.com/watch?v=F4SckvuT4xs&feature=related

Így talán nem véletlen a módszer alkalmazása sem. Valaki a Vastagbőrön írta, és igaza volt:

"Az MSZP pénz-, a Fidesz pedig hatalomfüggő. Sajnos mindkettő keménydrog."

---

Szóval ismétcsak gratulálok a "megfelelő" választáshoz. Okosak vótatok, bőcs döntést hoztatok. Csak így tovább; előre a kommunizmus útján! Lehet majd danolni hamarosan:
"A párttal, a néppel egy az utunk..."

2010.07.03. 07:55:17

Újfent gratulációmat fejezem ki a fideszes szavazóknak. Nagyon ügyesek és okosak voltak. Ezt is nekik köszönhetjük:

vastagbor.blog.hu/2010/07/02/ki_kell_helyezni

Bakker... Idézet a nyilatkozatból:

"A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott."

Aha. Kár, hogy nem teszik hozzá, hogy ezekből a fenemód zűrzavaros évekből 4-et Viktoréknak köszönhettünk!
És most jön a java:

"A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyûjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyûlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja."

Forradalom nektek az a rézf.szú bagoly hátán egyensúlyozó, vasporos valagú szájbatekert büdös k.rva anyátok, az!

Mi lesz a következő? Orbán fénykép az iskolákban?
Gratulálok fideszesek. Okosak vagytok. Eszetek legalább annyi, mint egy fél marék szárított lepkének. Még egy kis IQ, és máris eléritek a fakerítés színvonalát is.
Birkák!

dr. Wilbur Swain 2010.07.03. 08:32:19

@csíz: két kérdés:
1: milyen konkrét jeleket látsz arra, hogy totális diktatúra bevezetésére készül a kormány?
2: nem unalmas-e még a Gonosz naphosszat tartó vadászata? :)

2010.07.03. 09:40:16

1. Semmilyet.
2. Nem vadászok gonoszt, pláne nem naphosszat. Olvastam egy cikket, és közreadtam a saját véleményemmel együtt.

Most két kérdés tőlem:
1. Hol is írtam azt, hogy totális diktatúrára készül?
2. Azért próbálod mosdatni a szerecsent, mert nehéz elismerned, hogy tévedtél választáskor?

dr. Wilbur Swain 2010.07.03. 10:37:06

@csíz:
1: non-stop a fidesz-diktatúrától parázol :)
2: nem mosdatom, mert még nincs mit: a kormány május 29-én állt fel, ma július 3-a van
a kormányzás mérlegét majd négy év múlva lehet megvonni
csináltak már hülyeséget (pl. ez a mostani ügy), fognak is még csinálni, de én abban bízom, hogy a négy év mérlege pozitív lesz
u.i.: bizalom (latinul fides) ;)

2010.07.03. 12:44:50

@dr. Wilbur Swain:
1. Parázik a rák tőle. Egyszerűen csak nem tetszik a módszerük, és ennek hangot adok.
2. "a kormányzás mérlegét majd négy év múlva lehet megvonni"
Mondd, akkor az előző kormány egyes intézkedéseit és "nem intézkedéseit" (oktatás, cigánykérdés) miért kritizáltad néha? Miért nem vártad meg a 4 évet?
Egyébként meg ... áhh, nem is idézgetem. Majd végigolvasod a kommentekből:
vastagbor.blog.hu/2010/07/02/ki_kell_helyezni#comments

3. Bizalom?
- 4 évet már kaptak egyszer, mégsem tudtak élni vele. (Ráadásul a nyilatkozatban 20 év szörnyűséget említ aminek bizony ők erősen részesei voltak.)
- Azonnali adócsökkentés helyett semmi (pedig pár dolgot lehetne már most is; sőt, kellene). Érdekes, a többség hogy verte az asztalt a fideszesek közül, mikor Vitya azonnali adócsökkentéseket követelt a válság idején. Most miért nem veritek az asztalt? Nincs akkora válság, mint 2008-2009-ben. Vagy most már nem is annyira sürgős?
- Vasútvonalak visszaállítása: vicc, móka, kacagás.
- Törvényhozás: tutyimutyi rendeletek.
- Vezetés rendbetétele - értsd: Régi pártfunkcionáriusok, KISZ titkárok, miniszterhelyettesek az államgépezetben. (Emlékszem, a fideszesek mennyire tudták szidni a szocikat a volt párttagok miatt. Az már nem zavaró, hogy tele a fidesz ex-kommunistákkal, élen Viktor vezérrel? ... Ja, az narancsba van öltözve, lehet, azért nem látszik a vörös ruhája.)

Ennyi erővel az mszp-ben is bízhatnék. Végeredményképp ugyanaz, csak a logó más.

2010.07.07. 09:11:40

Hát ezen meg már csak röhögni lehet. :)

vastagbor.blog.hu/2010/07/06/duborog_a_ner_ki_tudja_hol_all_meg

Egyébként a Vastagbőr igen jól összefoglalta az eddigi lényeget. Voltaképpen egy oldalon leírta a fityesz eddigi ténykedését. nem sok, de annak tetemes része is baromság.
Éljen a (magyar-polgári-keresztény-nemzeti-liberális-jobboldali-demokrata) Párt! :)

2010.07.09. 19:27:50

Nocsak, nocsak. Minden hétre jut egy érdekesség Fidesz körökből?
Mire eltelik ez a négy év, tele lesz a blogod ilyenekkel:

vastagbor.blog.hu/2010/07/09/most_alljunk_meg

Köszönöm néked, hogy ezt is megszavaztad nekem. Igaz, nem kellett volna, de ha már van, akkor bízzunk együtt benne (... hogy nem jut csődbe az ország két hónapon belül).

2010.07.15. 16:27:11

Na, ez már gázos!

vastagbor.blog.hu/2010/07/15/lex_borkai_1

Hozzáteszem, ismertem Borkai urat.

2011.03.06. 18:15:33

Most, hogy lassan eltelik egy év a választásokat követően, csak megkérdezlek benneteket, hogy valóban olyan jó döntés volt-e erre a drágajó pártra szavazni.

Ami nem történt meg, de hangoztatva volt (csak a fontosabbakat sorolom):
- Radikális és azonnali adócsökkentés.
- Két héten belül rend (tudom, jelképes, de még csak látszatát sem találni).
- Elszámoltatás. (Ez az egyik legviccesebb az összes közül, főleg, ha Meggyes elvtársra és kis társaira gondolok. :) )
- Magánnyugdíj-pénztárak megóvása, megvédése.
- Átlátható, következetes és kiszámítható gazdaságpolitika. (Amivel még mostanra sem sikerült előrukkolni igazán, holott még a maszop idején teli torokból harsogták, hogy a Fidesznek kész tervei vannak a problémákra és azonnal el tudnák kezdeni a kormányzást. ... Bár ha a kormányzás alatt a lopást értették, akor valóban egyből nekiláttak, egy pillanatnyi kihagyás nélkül tudták azt folytatni, amit az Mszp abbahagyott.)
- Kisebb és olcsóbb közigazgatás.

Ami megtörtént, de nem kellett volna (itt is csak a fontosabbak):
- Alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálása. (Itt külön érdekesség, hogy a népet, az istenadta népet mostanában nem nagyon akarja a Fidesz kérdezgetni nagy dolgokról, holott pár éve még ezen lovagolt a szaros 300 Ft-os vizitdíj esetében is. Igaz, most volt egy kérdőív, de mire megkaptam, addigra már eldöntötték, hogy mi fog történni, így kár volt milliókért kiküldeni a Zembereknek a papírt.)
- Magánnyugdíj-rendszer tönkretétele (ez röpke pár évtizeddel vetette most vissza a kínlódásunkat nyugdíj ügyben, és pár évtizedig még szívunk majd azzal, amit már régen meg kellettt volna oldani).
- Magánnyugdíjas lóvé ellopása (igen, lopása), és olyan célra való felhasználása, amire aztán tényleg nem kellene (pölö: MÁV).
- Médiatörvény (Már magában egy óriási balfasz dolog volt - egyértelműen a rivális média tönkretételére irányult és irányul.)
- Az EU előtti teljes lejáratása az országnak. Gyakorlatilag fél Európa rajtunk röhög. Az Orbán név meg szinte már szitkokszóként működik az EP-ben.
- Saját emberek beültetése a hatalomba. Ezt egészíti ki a nyilvános lopás és annak folytatása, amit a Maszop elkezdett. (Csak itt már nem Nokiásdobozokban lopják a lóvét, hanem talicskával tolják ki az önkormányzatok kapuin, mindenki szeme láttára.)

Egyébként nem egyszer hangoztattam, hogy a Fidesz és az Maszp egy és ugyanaz a párt, egy és ugyanaz a hozzzáállás. Egyetlen különbség az a kettő között, hogy az Mszp-ben legalább vannak emberek, akik (annak ellenére, hogy valóban tolvajok) értenek is a szakmához, a Fideszben meg csak lopni tudnak, de egy épkézláb döntést nem tudtak még hozni, mert inkompetens, nagypofájú hülyékkel van tele a párt.

Ha valaki ezt nem látta előre, az vagy segghülye, vagy olyan szinten naív, hogy hozzá képest egy 3éves kisgyerek is elmehetne kritikusnak.

2011.03.08. 07:48:09

Ez meg most külön szép volt!

varanus.blog.hu/2011/03/08/hazavagott_birosagok

Jogállamiság? Ugyan már! Kétharmad! Meg "elmútnyócév"! Meg minden...

2011.03.13. 09:35:27

De rohadt kellemetlen kérdést feszegettem! :) Ahány helyen csak rákérdezek a fideszes ismerőseimtől, hogy "Most akkor mi van?", csak úgy visszhangzik a nagy büdös kussolás. Ritkán előjön, hogy "Hát én nem ezt akartam", meg hasonlók, de általában csak csend és hullaszag a válasz. Roppant kellemetlen az embernek ráébrednie, hogy buta volt, mint egy marék szárított lepke...

A baj az, hogy egyáltalán nem reménykedek már benne, hogy legközelebb majd okosabb lesz bármelyikük is. :(

dr. Wilbur Swain 2011.03.15. 13:12:29

@csíz: elnézést a késői válaszért, de én is a talicskázással voltam elfoglalva
az emberek mindent azonnal akarnak, ez nyilvánvalóan nem lehetséges (az igaz, hogy nem is kellett volna azt mondani, hogy menni fog - "azonnali", "radikális", "két héten belül...")
ezeken felül van, ami választási retorika volt ("elszámoltatás" - jobbik-szimpatizáns bizonytalanok megszerzése), de egyes érveid (Orbán, mint szitokszó, és társai) sajnos nívón aluliak, a baloldal lelkes aktivistái által gerjesztett országlejáratás (lásd mszp-s sajtóanyag)
összességében valóban nem pontosan az történt, amit a kampányban elhangzott - ki lepődik meg ezen?
én spec. nem is amiatt szavaztam rájuk, hanem azért, mert képesnek tartom őket az ország fellendítésére, és arra, hogy nem abban merül ki a válságkezelésük, hogy "IMF-kölcsön" (mint a nagy konszolidátor, Bajnai)
az idő majd eldönti, 2014-ben választások
addig is kár apokalipszist vizionálni

2011.03.15. 15:20:58

Ez a szutyok már 2X kiírta, hogy "A hozzászólás elküldése sikerült.", de nem ír ki semmit. No mindegy is, majd megjelenik egyszer. ha meg mégsem, akor további jó blogolást, én leléptem.

dr. Wilbur Swain 2011.03.15. 17:05:50

@csíz: email értesítő jött, de itt mégsem jelent meg, érdekes :|
"jobbos" lapot egyébként nem olvasok, az index meg még véletlen sem nevezhető annak, szóval nem azért van rajtam a szemellenző, vagyok ostoba, droid, satöbbi
bár aki a népszavára hivatkozik... na, mindegy

2011.03.16. 08:09:18

Gonoltam megnézem, megjelent-e, amit írtam tegnap. Nem. Sebaj.

"bár aki a népszavára hivatkozik... na, mindegy"
Szép volt. Ne is a tényeket olvasd ám benne, hanem hogy hol jelent meg. Így sokkal szebb meg okosabb érvnek tűnik.
(Egyébként csak kivettem egyet a sok különféle honlapon megjelent cikkből, miután rákerestem a dologra a gugliban. De oda se neki, jó ez így.)
Mentem, végleg. Csá.
süti beállítások módosítása