Mi lesz velünk?

2009.10.03. 10:50

   Közeleg a vég, meg a Patás Ördög! Mi lesz velünk, Magyarország?! Oda a pártsemleges, kiegyensúlyozott tájékoztatás! Először megszűntetik a Napkeltét, azt a végtelenül színvonalas, korrekt, alákérdezéstől mentes, friss reggeli műsort, aztán meg mivel sokkolnak minket?! Elküldik Máté Krisztát és Bárdos Andrást a TV2-től! Ne máááár!!!

   Ki fog ezután minket informálni, hírekkel ellátni, minden kommentár nélkül tájékoztatni?! Óh, mivé lesz így a független sajtó?! Esküszöm, a sírás fojtogat... Hiányozni fognak, annyi szent. Azok a felejthetetlen kalandok, a kubai nyaralás meg a bécsi Tina Turner koncert Fletóékkal... Ki mástól is számíthatnánk korrekt, kommentár-mentes, pártpolitikailag semleges tájékoztatást, mint az ex-miniszterelnök és főállású elkúró, Gyurcsány Ferenc spanjától?!

   Szóval a TV2 helyezkedik szépen, ez már a Debrecen-Levszki meccs utáni Viktor-benyalásban meglátszott, ami még nekem, egy narancs-fannak is túlzás. Mindegy, az a lényeg, hogy tűnjenek el szépen sorban a sűllyesztőben ezek a vállalhatatlanul gáz arcok, Verebes, Lakat T., Gyárfás(!), Bárdos, Máté Kriszta... Ég veletek!

ápdét: idevág: "TV2 és RTL: nálunk senkit se' érdekel

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr631424594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.10.04. 09:25:49

Mielőtt olyan rettenet módon elítélnéd az MSZP-s médiát, azért érdemes előtte a másik (saját?) oldal médiáját is megfigyelni. Mert biza a narancsos média sem olyan hűdedekorrekt tájékoztatás terén. :)

Ők is biza ugyanúgy elhallgatnak dolgokat, meg kiemelik a saját előnyeiket (már ha talál olyat az ember elvétve).

Nemigen szeretem a kurucinfót, mert elég elfgoult és nem kicsit alpári megnyilvánulásokkal él. Némi iróniával többre mennének mint ezzel a stílussal. (Bár tény, Irónia messze van ... messzebb, mint Dánia, és ráadásul ott az irónok laknak. :) ) De most kivételesen igaza van a kurucnak:

kuruc.info/r/35/47774/
"A zsideszes MNO alábbi cikkéből "csupán" az maradt ki - nyilván "véletlenül", hogy a polgármester jobbikos."

Hát ja. Meg valahogy nem terjeng a narancsos médiában az a hír sem oly' gyorsan, hogy Farkas Flórián, Fideszes képviselő hogyan s miként menekült meg a sittől, és hogyan lehet, hogy mindezek után továbbra is képviselőként tengődik:
kuruc.info/r/35/41003/

Na meg hogy mit is gondol kisebbségi kérdésben a Fidesz, szintén nem verik nagydobra, pedig azért érdekes:
kuruc.info/r/35/45834/
(Pláne, hogy a Nézőpont Inzézet által készítet felmérés is alátámasztja a dolgot.)

Szintén nincs teleharsogva a fideszes média Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt történt vagyoni gyarapodásáról sem (ő az egyetlen volt miniszterelnök, aki akkor lett milliomos, mikor min.elnök volt). De az izraeli Likud párttal való kapcsolatát sem híresztelik túlságosan, mint ahogy sok egyéb csalafintaságát sem.

De leginkábbb ezt ajánlom elolvasásra. A Fidesz, de legfőképpen Orbán Viktor különböző pálfordulásairól szól. Roppant tanulságos, és nem is Jobbikos oldal:
szelkakas.info.hu/

Idézetekkel támasztja alá a dolgokat, így elég körülményes lenne azt mondani, hogy nem hiteles a tájékoztatása.
Érdekes, mi? ;)

Szóval MSZP, FIDESZ egykutya. Még a médiában is.

Ja, érdekesség! Orbán kijelentette, hogy a következő választáson ha ő kerül hatalomra, akkor a kormányában nem lesz sem MSZP-s, sem Jobbikos.
Fura, hogy a felsorolásból a sokat szidott SZDSZ is meg a régi "nagybűnös" MDF is kimaradt.
Hát ja. Anno a Fidesz és az SZDSZ kéz a kézben voltak, és együtt szidták a KDNP-t meg a többieket. Na meg hát ne feledkezzünk el Orbán Viktor leveléről sem, amit az SZDSZ lehetséges kormányból való kiválásakor írt Fodor Gábornak.
Micsoda csodálatos "nemzeti érzelmű" párt ... "némi" liberális beütéssel. :)
Vagy inkább megint csak arról van (lesz) szó, hogy merről fúj éppen a szél, és honnan jöhet több szavazó?

Az emberek sajnos feledékenyek és demagógiával könnyen manipulálhatóak. És egyet valóban el kell ismernem:
Orbán Viktor demagógia, manipulálás, csúsztatások és hazugségok terén kimagasló teljesítményt nyújt már hosszú évek óta. ilyen téren sajnos nem sokan vehetik fel vele a versenyt.

dr. Wilbur Swain 2009.10.04. 10:10:15

@csíz: ami alap: a "narancsos" médiáról tudom, hogy az, amikor odakapcsolok/megveszem az újságárusnál; az MTV (Pártkelte) mindenképpen független médium, a TV2/RTL-nek szintén függetlennek kellene lennie
szóval amíg a HírTV-t magánpénzből csinálják jobbosra, addig a Napkelte közpénzből volt balos, elég gátlástalanul - na, ez itt a fő különbség
kuruc.infora hivatkozni meg vicc, de a rosszabbik fajtából :)
lehet, hogy az utolsó bekezdésed színigaz, de mindaddig, míg a gazdaság ezzel párhuzamosan nem az államcsőd és a külföldi kölcsönökből élés felé tart, addig nekem ez megfelel (ellentétben az utóbbi 7 évvel)

2009.10.04. 11:07:48

@dr. Wilbur Swain:
Független médium???
Na ez volt a vicc, nem a kuruc! :D

Arról meg külön regényt lehetne írni, hogy milyen arányban működik magánpénzből a RémhírTV, és milyen arányban járulsz pl. Te hozzá. Szerintem még én is meglepődnék az eredményeken, nemhogy Te. :)

A kurucot - mint említettem - én sem szeretem (le is írtam, miért). De amit ír - ha mögé látsz és nem zsigerből (hitből) utasítod el - akkor rájössz, hogy igaz.
A cigánybűnözésről még Te is írtál postot. A Fidesz mégsem ismeri el a létezését. És ez a lényeg a kuruc cikkben! A többi rizsa.

Az meg nyilvánvaló, hogy a linkelt szelkakas.info-t el sem olvastad.
Ott biza szépen le van írva, hogy pl. a Fidesz sokat szajkózott "bürokrácia-csökkentése" hogyan is valósult meg a valóságban.
Mert biza ők is full ugyanazt csinálták, mint az MSZP. Sőt, jobban. Ugyanis a Fidesz bulkása után csökkent némileg (nem eléggé) a bürokráciára fordított pénz. Míg azelőtt a Fidesz idején növekedett, hiába hazdtak mást Fideszes körökben.

Igencsak téveszme az, hogy a Fidesz nem vitte a csőd felé az országot. Jaj, dehogynem! Sőt, amit ők elcsesztek, azt utána másoknak kellett rendbehozni; nem is egy helyen.
Arról meg már ne is szóljon a fáma, hogy az önkormányzatok tetemes részében éppen Fideszes most is a vezér, és semmit nem tesz továbbra sem (pedig tehetne).
Sőt! Figyu csak:

meggyesahibas.blog.hu/

Érdemes végigolvasni. Persze ha Meggyes Tamás Fideszes polgármesterre keresel a neten, akkor igen sok olyan blogot találsz (főleg esztergomiak írásait), akik nemigen szívlelik őt ... meg kell mondjam, jogosan. De máshol is írnak róla, nem csak blogokban:

www.168ora.hu/itthon/panoramat-epit-maganak-a-polgarmester-43622.html

www.168ora.hu/itthon/esztergom-fidesz-gazpisztoly-lovoldoz-kolumban-meggyes-44130.html

Perzse lehet rá mondani, hogy "ez csak egy ember". A probléma viszont az, hogy:

1. A Fidesz ez ellen nem tesz semmit. Szidja a kormányt ott, ahol tudja, de ezügyben viszont hallgat, mint a sír. Erről nekem a bor, a víz, meg valamiféle prédikáció jut eszembe így hirtelen. Neked nem? ;)

2. Nem ez az egy esete van a Fidesznek!
Lungo Drom, Orbán-bányák és a Tokaji szőlészetek különös esete, autópályaépítések fordulatai (érdemes megemlíteni, hogy a Fidesz kormányzása idején - ugyan igen nagy pénzek mentek el autópályaépítésre - mégis alig pár tucat kilóméter épült), Deutsch Tamás még különösebb esetei az ifusági- és sportminisztérium élén (na, annak volt még roppant "áldásos hatása"!) és egyéb érdekes ügyei, stb. stb. Ha érdekel Téged a dolog, könnyen utánaolvashatsz Te is. Persze lehet struccpolitikát is folytatni. Csak akkor pont oylat művelsz Te is, mint az MSZP-s Joli néni, akinek ezernyi érvet hozhatsz fel az MSZP ellen, neki akkor is Gyurcsány lesz a Megváltó.

Mondom, hogy feledékenyek az emberek... :)
(Akkor leszek majd nagyon kíváncsi a véleményedre, ha már 2014-et írunk, és a Fidesz is leszerepel - megint.)

dr. Wilbur Swain 2009.10.04. 11:42:39

@csíz: persze, hogy nem olvastam még el semmit a linkekből; ha fel akarom tolni a vérnyomásom reggel, akkor inkább kávézom :)
nem azt mondom, hogy az egyik oldal fehér, a másik meg fekete, az igazság bajnokai vs. a gonoszok serege
az önkormányzatokról annyit, hogy ők is az államtól kapják a pénzt, szegény ember vízzel főz
még valami: tavasszal valószínűleg kormányváltás, úgyhogy a jövőről 4 év múlva lesz érdemes beszélgetni - én bízom benne, hogy pozitív változásokkal a hátunk mögött

2009.10.04. 12:45:52

@dr. Wilbur Swain: - Kifogásnak jó, de ezzel nem nekem hazudsz. ;)

- Nem azt mondtam, hogy vannak jók és rosszak. Az inkább a Te írásodból jött le.
Én épp azt írtam, hogy egyik kutya, másik meg négylábú házőrző. ;)

- Ha elolvastad volna az egyik kurucos linket, megláttad volna, hogy NEM pénztől függ, hogy hogyan boldogul egy önkormányzat. Így kár is megint az állam bácsira hárítani a felelősséget, mivel ez főként nem az ő felelősségük. Persze a Fidesz részéről kifogásnak jó, csak éppen nem igaz.
(Látod, már csak ezért is káros az elfogultság! Érdemes mindig mindegyik felet meghallgatni, és csak azután ítélkezni.)

- Bízni lehet. Viszont én soha nem bízom meg olyanban, aki:
már leszerepelt, lop, csal, hazudik, csúsztat, manipulálni próbál, stb.
Tehát nálam az Fidesz ugyanolyan szinten van, mint az MSZP. Sőt, tán még olyanabbon - főként az első októberi események óta.
Én nem adnék neki még egy esélyt, hiszen volt (van) már neki, mégsem tesz semmit. Üres szavakból, hazugságokból, stb. nem élünk meg. (Ők persze igen.)

dr. Wilbur Swain 2009.10.04. 15:00:31

@csíz: az oldalak nem feketék vs. fehérek, de egyes szereplők nagyon is (pl. Gyárfás, Orosz Józsi)
a poszt erről szólt: ünneplem ezen alakok távozását egy KÖZSZOLGÁLATI tévéből, ahol ők egyáltalán nem közszolgálatot végeztek
messzebb nem akartam mutatni, pontosan abból az okból, hogy bizonyára mindenütt vannak sáros alakok (szerinted ez 50-50%, szerintem jóval több az egyik oldalnak, bár ez parttalan vita, amit látunk, az úgyis csak a jéghegy csúcsa)

2009.10.04. 15:28:20

@dr. Wilbur Swain: Ezzel teljesen egyetértek. Kivéve az 50-50%-al. Nálam mindkettő 100%-os. Sőt, talán a narancsos már 100% felett teljesít.
Szóval a lényeg, hogy a többi meglátással azonosulni tudok. :)

(Bár azt a felfogást soha nem értettem, hogy miért kell két sz@r közül a kisebbiket választani, amikor van tengernyi egyéb lehetőség is. Én speciel nem szeretem a sz@rt, akkor sem, ha kicsi, és akkor sem, ha nagy. De ez már egy másik történet... :) )

dr. Wilbur Swain 2009.10.05. 08:55:33

@csíz: az 50-50%-ot a szar alakok megoszlására értettem, azaz mindenütt kábé ugyanannyi
és hol a többi nemszar? a fajvédő szdsz kizárt, az arctalan (szélkakas? :))mdf szintén, a jobbik előretörése szimpatikus, de a programjukra kíváncsi leszek
a többi súlytalan, remélem az szdsz-klón lmp-t nem nyalják be annyian, hogy bejussanak

2009.10.05. 18:35:51

@dr. Wilbur Swain:
Elég elnéző vagy mindkét féllel szemben. :)
Én alig tudnék találni olyan embert bármelyik fél esetén, amelyikre azt mondhatnám, hogy nem sz@r alak.
Nézzük a többit:

SZDSZ kizárt: egyértelmű számomra is. Ezek is a klotyóba valók.

MDF: a másik szélkakas, szintén kizárt. Megintcsak egyetértek. Nálam már leszerepeltek nem kicsit a privatizációjukkal (bár ezügyben az MSZP és a Fidesz is egykutya). Nincs az az isten, hogy újra vezessenek bármit is - talán csak az áramot kivéve.

KDNP: Na, őket aztán végképp elfelejteném. Nem elég, hogy a drága örökkéfiatal katolikus egyház (meg a többi "történelmi" egyház) évi 80-120 milliárdot kap csak úgy a mi adónkból, még emellett az egyik legsunyibb párt, amit valaha odaevett a fene. (Hát ja, a 60 éves Juli nénivel a templonyban a szentelt ostyától a KDNP-re X-elésig bezárólag mindent meg lehet etetni a nagy ájtatosság hevében. :) )

LMP: Igazából nekem szimpatikus lenne a programjuk alapján, mert azért nem 100%-ig egyezik az SZDSZ-el. De azért nálam is vannak fenntartások, mivel a liberalizmust nem túlzottan csipázom. Meg tényleg olyan átmentett szaga van a dolognak.

Jobbik: Olvastam a programjukat (asszem meg is van valahol), és egyész jó. Bár még korántsem kiforrott és inkább ötletek halmaza. Le van írva sok minden, hogy mit akarnak, de az nincs, hogy pontosan hogyan. (Legalábbis nem minden esetben.) Persze azért vannak konkrétumok is. Meg hát még mindig vagy 10X olyan kiforrott, mint a FIDESZ programja. (Tényleg, annak sikerült már összehozni egyet? Mert 2006-ban ha jól rémlik azon égtek be rettentően, hogy kormányra kerülésük esetén haloványlila konkrét elképzelésük sem lett volna, hogy mit is csináljanak - a lopáson kívül természetesen - hiszen a "normális" programjuk csak asszem azév végén készült el.)
Tehát a Jobbik szerintem egy normális lehetőség lenne. Egyedül a sok zombi az, amitől tartok. (Bár ebből a szempontból a Fidesz sem jobb; ott is temérdek az agyhalott. Általában a Múmia c. film ugrik be nekem a "Imothep-Imothep..." szöveggel, mikor Viktoroznak ezek a szerencsétlenek. :) Meg ami már kicsit aggasztóbb, az az "Éljen-Rákosi" és hasonló szöveg, ami szintén eszembe jut, mikor őket látom/hallom. És az egészben az az érdekes, hogy egyik ismerősöm mutatott egy könyvet, amibe ugyan csak beleolvastam, de szépen leírja, hogy O. V. biza 80-90%-ban Rákosi stílusát használja a manipulatív mondandói során. Hát ja, KISZ tagként neki is volt hol tanulnia. Ő sem embernek készült a suliban, hanem politikusnak. :) )

ZöldPárt: Hát mit ne mondjak. A programjuk alapján nem lenne rossz ez sem. A problémát inkább a benne lévő személyek jelentenék. A Tomket nevű félhülye, erős összhangban a Seres Mária féle "sohanempolitizálok-nemisismeremTomketet-nemistudommiazazöldpárt" emberkével, meg a kopogtatócédulákkal való játszadozásukkal ... hát nem túl szimpatikus nekem.

Munkáspárt: Igazából sok pozitívumot tudok rájuk mondani. Tudom, furcsa ez egy magamfajta szájából, de eléggé kicserélődött az állománya.
Mondjuk nem meglepő, hiszen a volt pártfunkcionáriusok tetemes része vagy az MSZP-ben kapott széket, vagy már a 90-es évek elején-közepén a Fidesz-be került be. (Bizomááány! Ha megnézed a Fidesz 90-es években meglévő tagjainak a neveit, rájöhetsz, hogy ott egy időben még több is volt a volt MSZMP-s/KISZ titkár, stb., mint az MSZP-ben.)
Szóval a Munkáspárt számomra egy nagy visítva, de elfogadható választás lenne.

Összegezve szerintem a legjobb egy valami olyan lenne, ahol a Jobbik kormányoz, ellenzéknek meg egy LMP-Munkáspárt duó vinné a prímet. A most mentlévőket meg páros lábbal rugdalnám ki a parlamentből, majd utána ugyanazzal a lendülettel bele a Dunába. (És még csak messze sem kellene menni! ;D )

Hogy milyen a mai parlamenti elit, arról pár igen sokatmondó kép (és itt MSZP, MDF, FIDESZ, SZDSZ, KDNP vegyesen):

www.mommo.hu/media/A_Magyar_Parlament_2

dr. Wilbur Swain 2009.10.06. 07:03:04

@csíz: na ja, kriptokommunisták mindenütt voltak, lásd az MDF-alapító, aztán meg főállás cinikus Fletó-seggnyaló debreczeni józsef (hogy gűlölöm!)
az LMP egy kurva trójai faló, hidd el
a többi súlytalan, az utópia-parlamented meg nagyon durva lenne :)
(ja, a Viktorozáshoz: a magyar néplélekben benne van a vezérkultusz, az tuti - én ezért inkább diktatúra-párti lennék, ha lenne egy Horthy Miklósunk)

2009.10.06. 09:55:08

@dr. Wilbur Swain: Hát ja. (Ez a kriptokommunista szöveg tetszett. :) )

Elhinni nem hiszek el semmit. Nincs hitem. ;)
Inkább csak valószínűsítek. De az LMP sem az a nehézsúlyú súlycsoport, tehát túl nagy részaránya szerintem nem lesz; nem kell tőle félni.

Valóban érdekes ez az "utópia-parlament" (ez is tetszett :) ).
Viszont lényegesen jobb lenne, mint az a lehetőség, ami valószínűleg be fog következni. Valahogy én azon az állásponton vagyok, hogy sem az MSZP-nek, sem a KDNP-nek, sem az SZDSZ-nek és sem a Fidesznek (pláne kormánypártként) semmi keresnivalója a politikai életben.
Kár, hogy mifelénk tényleg iszony sok a zombi, és nem valószínű, hogy ilyen - egyébként tök egyszerűen és némi utánajárással megtudható - dolgok valaha is eljutnak az agyhalott elméjükik.
Inkább lesz a "Viktor-Imothep" hősünk, aki megint kapni fog négy évet, hogy befejezze a rombolást, amit pár éve elkezdett.

Van valami mondás a gondolkodásról meg a népekről:

A francia ülve gondolkodik, a német állva, az amerikai járkálva, a magyar utána.
És milyen igaz!

Amúgy nekem is sokkal szimpatikusabb a diktatúra. És ahogy végignézek gyönyörűséges történelmünkön, be kell lássam, hogy a magyarok mindig csak akkor értek el valamit, ha erőskezű diktátor került hatalomra náluk. István, III. Béla, László, Kálmán, Károly Róbert, Mátyás. Persze természetesen - jó magyar szokás szerint - nekik az sem volt jó, és áskálódtak össze vissza ezen vezetők ellen, ahol csak tudtak. De ha valaki jól pofán tudta őket b&szni, akkor kussoltak, és tették a dolgukat.
Ezerszer mondtam már sokaknak, hogy a demokrácia nem való a magyaroknak. Egyszerűen képtelenek élni aszerint (meg hát maga a demokrácia is csak egy tévképzet; egy megvalósíthatatlan utópia).
Kell valaki, aki idejön, és megmondja nekik a frankót, majd aki ellenkezik, azt lesitteli, Dunába lövi, keresztre feszíti, akármi. Mindegy, hogy ki ez. Újabban már majdnem ott tartok, hogy annak is örülnék, ha a románok jönnének ide. Nagy változás nem lenne; ugyanaz a balkáni fíling maradna, mint ami most van. Max. nem magyarul beszélnénk. :)

Úgy is mondhatnám, hogy a mi gyönyörű és szépséges társadalmunktól már erősen hányingerem van. Sokan szidják itt a cigányokat (meg kell mondjam, sokszor tényleg jogosan), csak sajna mi magyarok sem vagyunk sokkal különbek náluk. (Elég csak végigmenni az utcán, és látni is a magyarázatot.)

Anno az 50-60-as években az USA-ban az ír rendőrök voltak leginkább fekete-ellenesek. Utálták a feketéket, mint a bűnt, és ott tettek keresztbe a négereknek (mondvacsinált okokkal is sokszor), ahol csak tudtak.
Egyetlen oka volt ennek: az írek akkoriban csak egy hangyányit voltak magasabbb megítélésűek, mint a feketék. A feketék voltak a f@s szint, az írek meg a sz&r. Minimális volt a kettő réteg közötti társadalmi különbség - mindkettő nagy gané volt. És mivel az írek emiatt rosszul érezték magukat, így azokon töltötték ki a haragjukat, és azokat köpködtek, akik egy fokkal még náluk is aljább nép voltak.

Nálunk is ez van most. Mi is a cigányokat köpködjük, holott pl. egy német vagy egy skandináv szemében mi is ugyanolyan cigánynemzet vagyunk, mint akiket mi szidunk.
Csak hát a magyaroknál jellemző, hogy:
- "nem én vagyok a hibás, hanem a másik"
- "azért csinálom, mert a másik is"
- "mit tehetnék én egyedül ez ellen"
- ""Ejj, ráérünk arra még!""

Szóval magyarázat meg kifogás mindenre van. Ha olimpiai szám lenne a kifogáskeresés, nyilván csak a második helyért folyna küzdelem - az első hely örökre a miénk lenne.
Kifogást találni arra, hogy "miért nem", mindig tudunk. Meg felelősöket is találunk mindenre.
Csak magunkba nem nézünk soha, és nem látjuk meg a gerendákat a kis szemeinkben.

A mi kis társadalmunk is a gané legalja itt Európában. Alattunk már csak a trágyalé csörgedez... :)

dr. Wilbur Swain 2009.10.06. 10:33:59

@csíz: nagyon pesszimista :| a románozás meg végképp nemzethalál
ez az ír rendőrös dolog nagyon tanulságos, jó párhuzam

2009.10.06. 17:10:30

@dr. Wilbur Swain: Dehogy vagyok én pesszimista! Inkább Te vagy optimista, és azért tűnik a realista írásom pesszimistának. Teccikérteni? ;))

Egyébként ma is kimozdultam itthonról, és arrébbmentem két utcát, meg kicsit később vissza ugyanez. (Nemrég érkeztem.)
Amit láttam dolgokat. (A pozitívumok pozitív jellel, a negatívok negatív jellel szerepelnek.)

+ Láttam visszafele jövet két macskát. Imádom a macskákat, és a környékünkön szerencsére van egy pár. Fantasztikus állatok. ... Mondjuk ez nem kapcsolódik szorosan a témához, de legalább pozitív. :D
+ Mikor a zebrához (alias gyalogátkelő hely) értem, láttam, hogy újrafestik. Hiszen már ráfért. Mikor jöttem vissza, már kész volt. Ez tetszett.
+ Valahonnan nagyon finom levesillat (talán tyúkhúsleves) ért el hozzám. Emellett jó illata volt a virágzó borostyánnak (nem tudom, tényleg az-e, nekem az :) ), a fáknak és még egy csomó dolognak. Imádom a világ illatait - Csongrádon meg pár egyéb helyen meg főleg. Ott régi emlékeket is felidéz... :)

- Valamelyik jószág nem bírta megállni, hogy a frissen festett zebrára ne menjen rá. Biztos a piros bólyák nem voltak elég feltűnőek neki... Szerencsére nagyrészt akkorra már felszáradt a festék, így csak halványan látszik a biciklinyom. (Lehet, bicikli-tanpályának nézte a bólyák miatt???)
- Mikor odafelé mentem, szemben velem egy "enyhén pityókás" (értsd: mattrészeg) ember "jött". Nem vagyok túl széles vállú (ő sem volt az), és még kissé le is húzódtam a járdáról, mégis majdnem ütköztünk. Ilyenkor gondolkodok el azon, hogy a magyar embereknek mégis csak sok pénze lehet, ha már hétköznapokon is délután fél kettő tájra ennyire be bírnak b&szni.
- Minden lépéskor újabb szemetet fedeztem fel a járda mellett. Zacskók, csikkek, flakonok, papírzsebkendők, és még sorolhatnám. ... Hát nem egy épületes látvány volt, az biztos.
- Visszafelé számoltam a cigicsikkeket. Csak és szigorúan azokat, amelyek a járda betonján voltak elnyomva (vagy csak odapöccintve). Tehát nem álltam neki a fűben keresgélni, mint a "Drágám, a kölykök összementek" c. filmben. Úgy 5 perces munkám gyümölcse 42 cigicsikk volt. Azért az nem gyenge. Ismétcsak felmerült bennem, hogy a magyar emberek rohadt gazdagok. Nincs túl sok nemzet, aki a fizetésének ilyen nagy százalékát tudná piára meg dohányra költeni. (Hát igen, világviszonylatban is dobogósak vagyunk az egy főre eső alkohol- és dohányfogyasztásban.)
Van itt pénz dögivel! Ezért értem én nehezen az állandó ezirányú nyavajgás okát. De lehet, bennem a hiba, és valójában az a normális, ha egy család havonta 20ezer forintot piára, a másik 20ezret meg bagóra költi a két kereső minimálbéréből/segélyéből (miközben a gyerek talán ezért megy minden nap éhesen a suliba reggelente).

Szóval szép ez az ország, nekem legalábbis tetszik. Temérdek lehetőség is van itt, hogy normálisabb életet lehessen élni.
Kár, hogy sok magyar van benne, és egyre jobban tönkreteszik. Én szívem szerint nem hagynám nekik. Vagy kitakarítanám őket innen és max. rezervátumokban elzárva hagynék meg pár falut (hogy a tyúkhúsleve-illat meg a többi azért megmaradjon), vagy pedig iszony módon beverném a fejüket, hogy végre térjenek észhez.

(Picit mintha megint elkalandoztam volna a témától ... vagy nem? :D Lehet, kellene egy saját egoblogot csinálnom. Szerintem fogok is. Sőt, saját domainen fogom futtatni. Valami oylan cím kéne, hogy "nyavajgásaim", vagy hasonlók. ;) )

dr. Wilbur Swain 2009.10.07. 09:23:05

@csíz: "havi százat keresek, harminc bejön még az üres üvegekből - nem értem, mire megy el a pénzem..." :D
na, csinálj énblogot, kalandra fel! :)
szerintem nem lehet így lebontani, hogy a "sok magyar" tönkreteszi az országot - az emberek rontják el a dolgokat, hibátlan nép pedig nincs
kikkel telepítenéd be az országot? németekkel? azok már nem jönnek, mint István korában, vagy a reformkorban

2009.10.07. 10:12:14

@dr. Wilbur Swain: Ez tény. Hibátlan nép nincs, hisz senki sem tökéletes. De azért vannak határok... :)
Egyébként a német kiváló ötlet. mivel magam is részben sváb származék vagyok, így talán nem is lenne baj. :D

Amúgy nekikezdtem az énblognak. Persze rengeteg szabadidőmnek köszönhetően szerencsém lesz, ha jövőre elkészül. ;)

dr. Wilbur Swain 2009.10.07. 10:48:06

@csíz: oszt link, vagy valami? :) (hozzánk egyébként max. holland nyuggerek települnek be, a németek nem igazán, aktív korúak meg egyáltalán nem)

2009.10.07. 17:52:58

@dr. Wilbur Swain:
Liiiink??? Há mondom, hogy még csak most pattant ki az agyamból! :D
Ehhez szerezni fogok egy jó kis domaint (még csak az kellene, hogy a sok okos gondolatomból a blog.hu kovácsoljon tőkét), utána egy jó kis tárhelyet, meg ugye magát a blogot is meg kéne gyártani. Most úgyis a WordPress-t nézegetem; lehet, azzal fogom összelőni. Na meg hát kell rá némi induló tartalom is.
Mondjuk a domain már megvan. A tárhely is, csak sajna nem ad hozzá MySQL adatbázist, ami ugyebár a WordPress-hez kell. De maga a honlap elkészítése fog legtovább tartani. Utána már menni fog. ... Szóval talán jövőre meglesz. ;)

A holland is jó. Hadd jöjjenek. Nyugis, békés, dolgos nép. :)
süti beállítások módosítása