Válassz!

2009.06.02. 08:34

Dr. Wilbur Swain: ep valasztas lead   Politikától abszolut nem mentes blogunkban most kivételesen nem a véleményt kívánom formálni, hanem pusztán kíváncsiskodom: most hétvégén lesznek a 2009-es Európa Parlamenti választások, amin arról döntünk (elméletileg), hogy ki képviselje Magyarországot Brüsszelben, az Európa Parlamentben.

   Szóval most nem érdekel, hogy tényleg egy ország mondja-e, hogy elég, vagy inkább a szocialistákra szavaznak, mert nekik van programjuk, esetleg van-e itt 200.001 szabad, demokrata blogolvasó. Azt mondjátok meg: választotok-e?!

Mivel azonban nem bírok magammal, ezért csak engedek a politika démonának, de csak link formájában, hogy korrekt legyek: nekem ez jön be.

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr921158259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.02. 18:50:53

Te Majó! Te nagyon antiszociál... anti-szocialista vagyol. :)
Megmondom az őszintét, én egyetlen jelenlegi parlamenti pártot sem támogatnék. (Ha meg mégis kell, akkor - meg fogsz lepődni - de akor már az MSZP.) Viszont van már annyi új kis párt, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. A bent lévőknél meg olyan az egyik, mint a másik, csak a logó más. Semmi különbség nincs köztük. Egyik liberálisabb, mint a másik, és egyik jobban lop és korruptabb, mint a másik.
Most én leginkább 2 lehetőség között vacillálok.
1. LMP (Lehet Más a Politika). Nem lenne rossz, így végigolvasva a programjukat. Viszont ami nem tetszik bennük, az a liberális felfogás. Na meg felröppentek olyan hírek, hogy ez voltaképpen az SZDSZ egy új "vívmánya" lenne, hogy az embereiket átmenekítsék. Nem tudom, mi az igaz ebből, így nem is ítélem el őket (mert lehet, hogy csak a vetélytársak rémhírkeltése), de azért zavaró.
2. Jobbik. Ezzel amúgy meg az a bajom, hogy annyi zombi mélymagyar van köreikben, hogy csak na. Ennyi még a Fideszben sincs, pedig az azért már nagy szó! :)
Egyébként a legjobbnak azt tartanám, ha a következő választások során ez a két párt szerezné meg legalább a 2/3-ot. Egymással úgysem szövetkeznek, így nem lenne korlátlan hatalmuk. Viszont mivel - sok ellentét ellenére - nagyon sok dologban egyeznek, így akár együtt is tudnának működni.

Ami a nem parlamenti pártok közül nagyon nem tetszik, az a Zöldpárt nevezetű Tomketes-csaló-brigád, kiegészülve a Seres Mária féle effektekkel. (A nyakamat rá, hogy simán bekerül pár emberük. ... Hát ja, összegyűlt a Seres Mária féle - egyébként alapelveiben nem rossz - gyűjtésből kellő mennyiségű aláírás, így Seres "nem politizálok" Mária szerzett 200ezer kopogtatócédulát a Zöld pártnak. BROÁF. :( )

Ami meg tetszik kezdeményezés - bár nem párt - az ez:
http://negyedikkoztarsasag.hu/
Aranyosak nagyon. ;)

dr. Wilbur Swain 2009.06.02. 19:12:42

az LMP egy SZDSZ-klón, a Jobbikkal meg a primitívségből fakadó túlzott antiszemitizmus a bajom (ami azért roppant fájdalmas, mert a célok jók lennének, meg ők azért kapisgálják a témát) :(
én inkább anticionistának vallom magam, ha van ilyen
az "ezek egyformák"-ról: http://reakcio.blog.hu/2009/06/02/az_mszp_es_az_szdsz_het_fobune
kurvajó

2009.06.02. 22:23:49

@dr. Wilbur Swain:
Az LMP-ről valóban ez terjeng. Én is azért vacillálok. Bár be kell lássuk, Magyarországon elég sok liberális felfogású ember van; így nem feltétlen klón az a párt. Talán egyszerűen csak egy másik liberális pártocska. Talán.

A Jobbik vezetőivel nem lenne bajom. Sokkal inkább a mögöttük álló zombihaddal. De még mindig az egyik legelfogadhatóbb számomra. :)

A hét fő bűnről:
1. Minden párt bevonja (bevonta) a titkosszolgálatokat. Nálunk is, máshol is.

2. Részben nekik is köszönhető. Részben meg másoknak is. Lásd MDF és FIDESZ. Ezért (is) írtam, hogy egykutya.

3. Népszavazás volt. A nép, az istenadta nép, azt akarta. Kár emiatt az írójának anyázni bárkit is, meg bárkit is felelősségre vonni. A kérdés népszavazásra volt bocsátva. Az, hogy neki nem tetszik az eredménye ... hát ez van. Nekem sem tetszik. Mellesleg anno a FIDESZ egy időben hevesen ellenezte a határon túli magyarok segítését. Csak idővel megváltoztatta a véleményét. (Nem meglepő módon.)

4. Nem gyengén túlzás. Pláne az egészet az MSZP nyakába varrni. Majdhogynem nyilvánvaló, hogy az egész rendbontást a FIDESZ szervezte. Egyedül nekik volt ez érdekük. És ha nem is ők szervezték, de mindenképen tudtak róla előre. Ha megnézed ezt a videót, látni fogod Te is. Figyeld a mimikáját; sokat elárul. A legtöb politikusnál nemigen látszik, ha hazudik. Ő is tud hazudni, de csak akkor, ha felkészült arra, amit mondani fog. Ha váratlan a kérdés, nem tudja leplezni, hiába a sok éves gyakorlat:
http://www.youtube.com/watch?v=auTMKoJphZU&feature=related

5. Stimmel. Persze nem mintha bárki más tett volna az ügyben bármit is.

6. Igaz, bár szintén nem csak nekik tulajdonítható.

7. Csúsztatás. Amit leír, azzal pont nem gyengítettek semmin. Nagyon sok ember, aki utálja az MSZP-t, az utálja az oroszokat is (egybemossa a kettőt). Pedig ha anno az orosz kapcsolatokat - pont hasonló "indokok" miatt - nem mondjuk fel, akkor a magyar mezőgazdaság és könnyű-/élelmiszeripar ma is meglenne. Igen nagy felvásárlópiacot veszítettünk anno, mikor szakítottunk az oroszokkal. Ha megnézel egy 80-as évek végén, 90-es évek elején készült magyar gazdasági térképet/atlaszt, láthatod, hogy elég szép mezőgazdaságunk, élelmiszeriparunk, feldolgozóiparunk, meg könnyűiparunk volt. Ez keletre termelt. És a rendszerváltáskor az oroszok egy szóval sem mondták, hogy ezentúl nem kell nekik a termék. Csak a sok idióta otthagyta őket. (Meg eladta a nyugatnak.) Így az oroszok kerestek más forrást. Amit anno mi adtun el gabonát nekik, azt most lengyel forrásból szedik. lehet, hogy nem olyan minőségi, de legalább biztos piac. Nem hat rá (annyira) a politika.
Az Unióba nem kell a magyar termék; nekik is van. Oroszország viszont mindent fel tud vásárolni, és olajjal, gázzal, ércekkel tud érte fizetni. Nemhiába próbálkozik több nyugati és egykori keleti blokkba tartozó ország kapcsolatba lépni vele. Oroszország a közeljövőben hatalmasabb lesz, mint valaha. Miért?
- Tetű nagy olajkészletei vannak. Még nem éri meg annyira kitermelni Szibériából, de mihelyt megcsappan a világ készlete, olaj-exportőrré válhat.
- Gázra ez hatványozottan igaz.
- A legnagyobb barnaszén lelőhelyei vannak, meg igen nagy feketeszén-mezők is találhatók arrafelé.
- Nincs olyan érc, amiből ne lenne neki dögivel. Vas, mangán, kobalt, wolfram, miegymás. Minden, ami kell a nehéziparhoz.
- Aranyból és gyémántból lassan szintén exportőr lesz. Pl. gyémántból egyelőre szándékosan csökkentették a termelést, mert meg akarják várni, hogy a dél-afrikai bányák kimerüljenek. Ugyan a nyugat-afrikai területek ezt 5-10 évvel visszavetették, de ők tudnak várni. A világ éhes a gyémántra és az aranyra (nemcsak mint ékszer, hanem mint ipari alapanyag is - gondolj a számítógépekre, amihez jópár dolgokhoz kel arany). Ők kivárják a többi bánya kimerülését, és onnantól ők diktálják az árfolyamot. Ha siekrül arannyal ezt megjátszaniuk (bár azt nehezebb, mivel abból még van máshol is), onnantól a nemzetközi fizetőeszközökre is komoly hatásuk lesz.
- Emellett élelmiszerből - ha ráfeküdnének kicsit - önellátó lenne. A világon a legjobb föld a fekete föld (csernozjom talaj). Ennek az un. csernozjom-övnek tetemes része Ukrajnán és Oroszországon át húzódik. Meg egy pici van Kanadában. És pont. Máshol nincs ilyen övezet, sehol a világon. Ha Európa nem kereskedik az oroszokkal, akkor Oroszország rákényszerül, hogy fejlessze a mezőgazdaságát (eddig nem tette, mert nem volt rá szüksége - pedig óriási lehetőségei vannak). És onnantól már nem kell neki semmi. Most még szükséges neki a behozatal; mind élelmiszerből, mind könnyűipari termékekből. Ha ellátják (pl. mi vagy mások Európából), akkor nem fejleszt, mert felesleges. Neki egyszerűbb adni olajat meg érceket (ha már úgyis kitermel) ezekért cserében, mintsem az ipar mellett a mezőgazdaságot is felnyomni. Így amíg adunk nekik könnyűipari terméket meg kaját, addig marad a mostani állapot. Ha bezárjuk a kaput, ő is bezárja (és idővel mindenben önellátó lesz).
Szerinted ki jár sz@rabbul? neki 5-10 év (igaz komoly) megszorítás, de az orosz nép többet is kibírt már. Onnantól önellátó kajából is.
És mi? nincs oldajunk, gáz is alig (kivéve Makót, amit kár volt elherdálni), van némi bauxitunk alumíniumhoz, némi barnaszén, hogy meg is tudjuk csinálni az alumíniumot, és csókolom. Nincs vas, nincs egyéb érc, nincs energia, nincs feketeszén, nincs semmi.
Európában sincs olaj, nincs gáz, nincsek ércek. Kifogytak a nyersanyagok ott is. Van még kitermelés, de pár évtized, és nyenyó.
Az USA dettó a legtöbb anyagból. Most Afrikát élik fel, meg a Közel Keletet. Utána maradnak a stratégiai készletek, amiket most félreraktak. És utána? Mert azok sem bírják sokáig.
A legnagyobb készeltek az oroszoknál vannak. Mindenből. Szerintem igenis hasznos az oroszokkal jóban lenni. Lehet, hogy nemrég megroggyant (90-es évek közepe), de most újra felállt, és fejlődik. A gazdasági válság ellenére látványosan.
Az USA meg épp most rogyadozik. És nincs mibe kapaszkodjon; ráadásul a társadalmi struktúrája is akadályozza a talpon maradását, nem beszélve az egyre több ellenfeléről. (Mondás:
"Írtak egy könyvet, amelyben fel van sorolva az összes ország, ami ellenségként tekint az USA-ra, vagy egyszerűen csak nem túlzottan szimpatizál vele. A könyv címe: Világatlasz." :) )

Egyedül egy bazi nagy háború hozhatná ki a kátyúból az USA-t. Abban meg hadd ne asszisztáljunk neki.
Én inkább azt mondom, hogy ne az USA hátsóját nyalogassuk, mégha NATO tagállam vagyunk is. Többre megyünk egy Uniós tagsággal, kiegészítve kiváló orosz kapcsolatokkal. Az Unió ha nem az oroszok mellé áll, szintén elveszik. Az olyan vetélytársakkal szemben, mint Kína meg India, magában kevés lesz. Főleg, ha még sikeresen el is taszítják maguktól az oroszokat, és az oroszok bepártolnak India (esetleg Kína) mellé ... na az lenne még csak gáz! Képzeld el, amikor a világ népességének fele a másik oldalon van, és náluk van mellé a nyersanyagkészlet 60-70%-a is. Ja, és Kínának meg Indiának már nincs kajájuk. Azt valahonnan megszerzik majd. Vajon honnan? :)
Én nagyobb biztonságban érzem magam egy esetleges indiai/kínai bevándorlási hullám esetén (itt milliós népvándorlásra gondolok, menekülthullámmal meg kisebb háborús konfliktusokkal vegyítve), ha az oroszok állnak mellénk, mintsem ha az amcsik. Érdekeink közösek lennének az oroszokkal. Amerika meg tenne rá, hogy ki jön be hozzánk.
Szerintem.

Ja, íme a link, amit ígértem a másik félről:

http://szelkakas.info.hu/

Nekem mindkét (meg a többi parlaenti) fél egykutya. Így akkor inkább már a "külsős" pártok közül választanék, ha lehet.

2009.06.02. 22:24:50

De szép hosszú lett! :D

dr. Wilbur Swain 2009.06.03. 09:44:46

@csíz: az :D
nagy vonalakban nem értek veled egyet /:)/, kivéve a 7. pont, Oroszo. alapos feltérképezését. Ahhoz annyit, hogy valóban butaság volt anno pikk-pakk elfordulni tőlük, de: 1. a korhangulatban ez szinte kötelező volt, 2. a magyar termelés a szoc.-ban mennyiségi, és nem minőségi volt, mert az eltássak úgyis megvettek tőlünk minden szart drágán. Ez a piaci viszonyok között nem működik, szóval ha meg is maradnak a kapcsolataink, akkor is pattintottak volna minket az oroszok (de ez csak egy feltételezés).
Az élelmiszer- és könnyűipar tönkretétele meg szintén nem nyugati hatás, hanem a kormány áldásos tevékenysége (egy kínainak hány perc megkapni a magyar állampolgárságot? öt? tíz?)
szóval nem értek veled egyet :)

2009.06.03. 12:37:26

Hííjnye, de szép lett! :D
Aztán elolvasni ám a végéig!!! :))

2009.06.03. 16:05:39

@csíz: Hééééé! Írtam ide egy bazi hosszú förmedvényt. Hova tűnt???
Mikor ezelőtt feljöttem ide, még megvolt.
KI LOPTA EL AZ ÍRÁSOMAT???????

dr. Wilbur Swain 2009.06.03. 16:07:03

@csíz: bázze, ez nem jött át, de email-értesítőt kaptam, és ott el is olvastam. lehet, hogy a hosszával volt a baj

2009.06.03. 16:48:07

Ne engedd, hogy a fi... a sza... a mad... a stb képviselők az eu-ba meneküljenek! :-)
Hiteles emberek kellenének, de ilyen konstellációban ez kizárt.
Felsőház? (tudom, alkotmány)...

2009.06.03. 22:21:54

@dr. Wilbur Swain: Az a fura, hogy először a saját két szép szememmel láttam, hogy kint volt a hozzászólás. mikor meg legközelebb néztem fel, híre-hamva nem volt. Érdekes.

De még jó, hogy nem gépeltem újra, mert így is olvashattad. ;)

Nem tudja valaki amúgy, hogy mikortól lesz kampánycsend? Rákerestem a guglin, és az első 3 oldalon az jött be, hogy "a kampánycsend előtt 1 napal ülésezik az mszp...". Kit érdekel, mikor ülésezik??? Én a kampánycsendre vagyok kíváncsi. :)

dr. Wilbur Swain 2009.06.04. 08:58:26

@méhészborz: de honnan veszel hiteles embereket? a BLIKK "10 leghitelesebb ember" listáról? :) Vágó István, Mónika meg Szellő István lenne a választék :)

dr. Wilbur Swain 2009.06.04. 08:59:59

@csíz: szerintem péntek éjfél a határidő
1. rész:
@dr. Wilbur Swain: Először is - OFF témaként - leszögezném, hogy ez a blog.hu egy nagy rakás ... (itt a sípolós rész). Miért? Mert Opera alól nem lehet belépni. Sem a főoldalon nem fogadja el a jelszavamat (nem értem, miért), itt pedig nem adja fel azt a lehetőséget, hogy belépjek. Egyszerűen nem látszik az a link a "Szólj hozzá" alatt. Anno is volt vele gondom. Hiába regeltem régebben az Indapassra, mégsem tudtam semmit sem csinálni. BROÁF. Na mindegy. :) ON

1. Korhangulat? Érdekes, hogy a lengyeleknél nem volt ilyen ez a korhangulat. Pedig náluk azért keményebb rendszer volt, mint mifelénk. Ők hasznot húztak abból, hogy mi ilyen b@rmok voltunk, és átvették a piacunkat - megjegyzem nagyon okosan tették!
2. Attól, hogy mennyiséget termeltünk, még (különösen élelmiszer szempontjából) nem jelentette azt, hogy minőség nem volt meg. 20 évvel ezelőtt a magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar minőséget termelt. Ma nem (már amennyi még van belőle).
De ettől függetlenül tényleg nem szabadott volna otthagyni az oroszokat.
Én kifejezetten támogatom, hogy próbálunk jó viszonyt kialakítani velük. Csak a mai korszellem sajnos az, hogy "fújszemétruszkikdögölönmegazösszes", meg "szemétmszpmegintazoroszoknakfekszikalá". És mellette nagyon sok embernél meg megvan (szerencsére van kivétel), hogy "jajdejóamerika", meg "majdaNATOmegvédminket", stb. (Na, ez utóbbit kell nagyon gyorsan elfelejteni. Egy kapitalista országnak sem érdeke, hogy a többi ország überfasza legyen. Nyugaton az az érdek, hogy a többit lenyomják. Ha itt háború lenne, akkor a nyugat nem avatkozna közbe, hanem látszat indokokkal megvárná, míg szépen tönkrezúzzák az országot, majd ő is lebombázna, és utána jönne csak felújítani, meg újjáépíteni. Meg lenne gyorsan olcsó munkaerő, meg felvevőpiac számára.)
Mi a mezőgazdaságunkkal vetélytársak vagyunk. A 90-es évek elején - de még sok helyen most is - az Unióban azért kapott támogatást a földtulajdonos, ha nem termelt semmit, vagy ha erdőt telepített. Ugyanis bazi nagy túltermelésük volt élelmiszerből. Hiányzott oda a magyar mezőgazdasági termék, mint sz@r a zsebből. Még a sajátot sem tudták eladni, nemhogy még megjelenjen ott a magyar meg a többi kelet-európai. Éppen ezért - nagyon okosan - hoztak bizonyos szabályokat ezen a téren, ami a saját termékeket nem vágta oda, de a magyar már nem tudott versenyképes maradni, ha meg akart felelni ezeknek. Így mi - okos és ügyes magyarok - otthagytuk az orosz piacot, és "berobbantunk" a nyugatira. Ott meg ezzel hipp-hopp kipicsáztak minket. Így szépen leültünk a két szék közé. És azóta is ott tartunk.) Ráadásul még mindig megvan az, hogy a nyugatnál túltermelés van. Így persze, hogy ott próbál eladni, ahol csak tud. Pl. nálunk - kiszorítva a maradék képességeinket is (ez már állami feleő
sség; de megintcsak mindegyik felelős érte).

dr. Wilbur Swain 2009.06.04. 09:00:35

2.rész:
Erre jönnek rá az olyan balfék dolgok, mint a gazdák támogatása. Na, annál nagyobb idiótaságot sem csinált még kormány; bármelyik is legyen hatalmon! Hiszen így a cigány mellé sikerült még egy élősködő réteget alkotni. Nem mondom, hogy minden gazda ilyen, mert van kivétel rendesen. De nagyon sokan közülük a támogatásból (segílyből) élnek. Jó példa erre a kb. 2-3 évvel ezelőtti eset. Felajánlotta nekik állam bátyó, hogy kedvezményes biztosítást köthetnek. Akkoriban volt belvíz meg jégkár. Meg asszem némi árvíz is. Ja, ezt állam bátyó úgy akarta, hogy a már MEGTÖRTÉNT károk után fizet a később belépőnek. Tehát gazdaember belép a biztosításba (párezer Ft. havonta), és visszamenőleg az azévi kárát megtérítik neki. Nincs a világon az a biztosító, amelyik visszamenőleg ilyenbe belemegy! Ha leég a házad, és csak azután lépsz be egy biztosítóhoz, akkor nem fogja megtéríteni a leégett ház árát.
Állam bácsi mégis felvállalta ezt! Tudod mi lett az eredménye?
Azoknak a gazdáknak, akiknek ezt felajánlották (valahol Borsod környékén), 5%-uk lépett be. A többi azóta sem kötött szerintem biztosítást. De azért évente 1-2X tanúi lehetünk a magyar jómunkásemberek traktoros felvonulásainak. Fasza.
Elhajtottam volna őket, mint a magzatvizet.
Amíg a magyar gazda állami támogatásból él, addig nem lesz versenyképes. Arra fog játszani, hogy a támogatás az neki JÁR. (Meg a szája leginkább...)
De ez csak egy dolog, amit MINDEGYIK kormány támogatott és csinált.
Tönkretették a mezőgazdaságot? Hát persze. Ők voltak azok, akik tönkretették a TSZ-eket, és kiléptek belőle. (Vagy mégsem?) A TSZ rendszer kimondottan jó dolog (lenne!). Persze nem úgy, ahogy az működött anno. De pl. a dán rendszer kifejezetten versenyképes; pedig azért ott nem a fasza időjárásukról híresek. De ott is sok helyen TSZ rendszer van.
Ha a magyar honpolgár nem azzal törődik, hogy a saját zsebét próbálja tömni, meg felelősöket keres, és anyázza a múlt rendzsert, hanem a saját háza táján nézett volna szét anno, akkor nem lép ki a TSZ-ből. Hanem ugyanúgy csinálják tovább, csak éppen nem felülről vezérelt módon, hanem úgy, mint egy Rt. Jelenleg a gazdának nincs pénze traktorra, ekére, csatornázásra, stb. Nem éri meg kis földön. De ha többen összefognak, megéri.

Ja, csatornázás! Erről külön sztori.
Egyik ismerősöm tanyán él. Bazi nagy földjük van, meg a szomszédaiknak is.
Volt ott a területükön egy szép belvíz-elvezető csatorna. Kezdett üledékessé válni - hát gondolták kikotortatják. Igen ám, de a csatorna nem csak náluk ment. Korábban az egy TSZ része volt, és végighúzódott a szomszédok földjén is. Meg is akarták beszélni a szomszédokkal, hogy akkor közösen kapartassák már ki azt a vágatot. A szomszédok persze nem mentek bele. A végén már ott tartottak, hogy a szomszédoknak felajánlották, hogy ők kifizetik az egész költséget, még a szomszédok csatornarészének a kivésését is, csak engedjék be a gépet a területükre. Nem engedték. Kiderült miért:
Belvízkárra nagy összegű pénzt lehetett felvenni.
A szomszédok "ültettek" valamit a földjükre. Persze nem gondozták, mert nem is az volt a cél. Csak ott volt a kukorica meg a búza, tele gyommal. És várták a belvizet. Az meg jött. Az ismerősömék alig tudták megoldani, hogy ne vigye el őket is a víz; mivel a drága szomszédok még rá is tettek egy lapáttal. Illetve többel: betemették pár helyen az amúgy is sekélyke csatornát. És mivel az a "szemét belvíz" így elmosta a drága veteményüket, máris mentek tüntetni meg siránkozni. És felmarkolták a lóvét a belvízkárokért ... amit nemhogy önmaguknak köszönhettek, hanem éppen ők okoztak. Szerinted ki járt jól?
Ja, megj.: a pénzen nem a csatornát csináltatták meg, hanem az egyik vett egy Pajero-t. Mert az fontos.
Szóval enyit erről.
Nem az állam bátyó a ludas - illetve nem csak ő.
Az emberek mentalitásán kellene változtatni. Hiába szerződtetjük le a legjobb, legtisztességesebb szakembereket a kormányba, ha egyszerűen maga a magyar nép ilyen sz@rrakásokból áll!
Mindenki csak a másikra, meg a pártokra mutogat. De eszébe nem jutna, hogy esetleg ő is felelős mindezért, meg hogy ő is tehetne valamit érte.

Egyetlen dolog van még, ami a Jobbik felé hajlít engem. Pont az anti-liberális felfogása. Talán ez az egyetlen, ami valamennnyire képes lenne kiölni az idióta magyarokból ezt a fajta hozzáállást.
Néha hányingerem van attól, amit itthon látok. Nem is szeretek emberek közé menni, mert félek, hogy belerugok valamelyik istenbarmába. :)
Nem fentről kell várni a csodát, hanem itt lent, a mi saját kis portánkon kell rendet tenni.

dr. Wilbur Swain 2009.06.04. 09:01:30

3.rész:
Anno olvastam valahol, hogy a hadsereg olyan, mint a társadalom. Tökéletesen így van. A hadseregben a mentalitás is olyan szép és jó, mint amit kint lát az ember.
De kiegészítem. A rendőrök, az orvosok, a tanárok és mindenki más is pont olyanok, mint a társadalom. És ez igaz a politikusokra is. Azok is közülünk kerülnek ki, így ne is várjunk tőlük többet, mint amit mi nyújtunk.

Milyen a mai magyar társadalom?
- Mindenki a jogaival foglalkozik, de a kötelességével nem.
- Mindenki a politikusokat, meg a másik embert, embercsoportot fikázza, de a saját hibájáról, felelősségéről valahogy megfeledkezik.
- Ha melóról van szó, igen sokan vannak, akik "Pató Pál urasan" végzik a munkájukat.
- Eszébe nem jut egyiknek sem, hogy esetleg össze kellene fogni. Illetve eszébe jut, de csak úgy, ha a saját elképzelése szerint teszi. Ha a másik véleménye részben különbözik, akkor nem fog össze vele; még abban a fennmaradó pár dologban sem, amiben egyébként egyetértenek.
- Nem gyengén kirekesztő és tele van felsőbbrendűségi komplexussal (vagy mivel). Az átlag magyar (nem mindenki azért) szemrebbenés nélkül fikáz más nemzeteket. Ilyen módon, mint hogy:
- Hülye amerikai (mintha a magyar olyan okos lenne)
- Sok szemét kínai, aki elveszi tőle a munkát. (A mai munkanélkülieknek fele azért munkanélküli, mert NEM AKAR dolgozni. Hogy mást ne mondjak, az apróhirdető honlapomon ha nem vesszük bele az MLM-es/távmunkás állásajánlatokat, akor kb. ugyanannyi álláskínálat van, mint ahány álláskereső. Tehát no comment.) Egy történet a kínaiakról; valami tudós írta. Bementek Kínában valami múzeumba. Mikor mentek befelé, éppen útépítés volt a múzeum irányában (szép nagy kövekkel; mint nálunk a kockaköves utcák). Kb. 2-300 méterre tartott az útéíptés a múzeumtól (kézzel építve, hegyvidéken!). Mikor kijöttek, a munkások már nem voltak sehol. Viszont az út addigra elkészült!!! Ilyet itthon te nem látsz soha! Egyszerűen a kínaiak szeretnek dolgozni.
Szóval majd ha a magyar is képes így vagy hasonlóan dolgozni, neki sem lesz ilyen gondja.
(Tudom, elég nehéz felvenni a versenyt egy másik kultúra mentalitásával. Egyszerűen nekik az a munkatempó a megszokott. És nekik Kínában az itteni fizu töredéke sem jut sokszor; itt háváj-didzsi-napfény van nekik. Persze, hogy olcsóbbak, mint a magyar.)
A lényeg, utáljuk a kínaiakat, mert mások, mint mi.
- Rohadék németek, mert amikor kimész dolgozni, akkor nem kapsz munkát, kinéznek, stb. Hát igen. Ott megint más a munkatempó. Nem szokás az, hogy 5-en nézzék, amikor egy dolgozik. És nem szokás az utcán (sem) szemetelni.
És még sorolhatnám. Minden nemzetet tudunk fikázni, mint ahogy minden embert is. Sőt, lassan odáig jutunk, hogy már nem is tekintjük magyarnak azt, aki máshogy gondol dolgokat, mint mi. (Ez sok mélymagyar zombinál fedezhető fel.)

Egy ilyen társadalmat igen nehéz felrázni; legyen szó bárkiről, aki a bársonyszékben ül. 99,999%, hogy kudarcra van ítélve.
Sokszor gondolkodtam rajta, hogy nekünk magyaroknak talán nem is való a demokrácia. Nekünk diktatúra kell, hogy eredményt elérjünk. Talán a vérünkben van a széthúzás (Terminátor2? :D ). Mikor volt erőskezű uralkodónk, nagyon sokra vittük. Mikor nem volt, akkor bénák voltunk.
Lehet, kéne egy király nekünk...? :))

Ja, az iwiwen a képeim között találsz egyet, ami tökéletesen ábrázolja a magyar munkarendet. Kicsit vicces, de egyben elszomorító. Ugyan nyakamat rá, hogy mindegyik tudna minimum 6 kifogást mondani, hogy miért nem dolgozik, de hát... Mint ahogy kedvenc vezénylő zászlósom szokta volt mondani:
"A kifogás olyan, mint a s&gg. Mindenkinek van belőle legalább egy, és senki nem kíváncsi a másikéra." :))

Kifogást gyártani tudunk; megoldást már nehezebben. Amíg nap mint nap ilyet látsz, ne lepődj meg, hogy ott tart az ország, ahol.

dr. Wilbur Swain 2009.06.04. 09:02:33

na, ez volt a "rövidke" kommented :):P
szerintem az ilyen hosszút inkább mailben nyomd legközelebb, mert beomlik a blog.hu :)

2009.06.04. 11:54:14

@dr. Wilbur Swain: Mijééé? Éppen csak összefoglaltam pár szóban a lényeget... :DD

2009.06.04. 12:00:46

@dr. Wilbur Swain: Nem is értem, mi a bajod Maúnikával! Mi nem hiteles benne? Ugyan csak néha hallani szoktam, mikor drága szüleim néha nézik a műsorát, meg korábban aranyos szobatársam nézte (BROÁF). De én komolyan tisztelem azért, hogy ilyen emberekkel:
1. Képes szóba állni. (Na jó, végülis ezért fizetik.)
2. Nem veri meg őket. (Oké, nem olyan erős. :) )
3. Nincs hányingere, vagy csak jól titkolja.
4. Nem anyázza őket rakásra.

Szóval tényleg erős akaratú ember lehet! :D
Ha ilyen komolysággal és faarccal bekerülne a parlamentbe, szerintem nagy karriert futna be. :)
süti beállítások módosítása