Egy szép, új világban...

2009.05.21. 14:36

Dr. Wilbur Swain: aaa   (Szégyen und gyalázat, hogy mióta nem voltam képes venni a fáradtságot, hogy írjak... Borzasztó vagyok.) Na, a drámai felhang után legyen a mai téma: álmodozás.

   Többé-kevésbé publikus, hogy költözünk, így új kábeltévé- és internet előfizetésre lesz szükségünk. Itt jön a nagy kérdés: milyen legyen? Csongrádon két szolgáltató van, a kisebbik rosszat, a Rubicomot szerettük volna választani, de ők sajna nem szolgáltatnak azon a környéken, így marad a Fibernet. Fasza. Az most mellékes is, hogy drága és nem elég jó a szolgáltatás, mert máshova akarok kilyukadni.

   Szóval, egy szép új világban majd nem nekünk előre készített csomagokat fogunk választani, hanem saját magunk fogjuk összeválogatni kedvenc csatornáinkat, és azokért fizetünk csak, amik minket igazán érdekelnek.

   A mostani kínálat alapján mondjuk három részre oszthatók a csatornák: információs-, alap-, és családi csomag. Átlag árban ezek a 150, 250 és 350 Forintos csatornák (és akkor még jócskán felfelé kerekítek az utolsó csomagnál).

   Gyorsan összedobok egy nagyjából ideális csomagot (persze olyat, amilyet a kínálat megenged):a 100-as pakliból lenne a Hír TV, a Csongrád TV és az m2, ez így 400 Forint.
    A 200-as ból jöhet a Duna TV, m1 (ezek 100-asok alapból, de upgrade-eltem őket, mint Norbi a joghurtot), Spektrum, Animal Planet, Reflektor TV és az AXN (ezeket Zsaninak), Movies 24 (ezt meg anyunak), Sport Klub, Viasat 3, TV 6, ez pont tíz, azaz 2000 Forint.
   Lássuk az utolsó, 300-as csomagot: TV2, RTL KLub (ezek is olcsóbb csomagokban vannak, de gondolom ezekért csengetni kellene rendesen, mert minden magyar embör ezeket nézi),  Vital TV (anyunak), Hallmark, Story TV, meg a AXN Sci-Fi (ezeket Zsaninak), film+, Sport2, Viasat History, Eurosport2, Comedy Central, National Geographic, Discovery Channel, MTV Hungary és a VH1, összesen 4500 Forint, azaz a teljes összeg 6900 Forint.

   Ez 500 Forinttal drágább, mint a mostani legdrágább csomag, de legalább így nem kell olyan hulladék csatornákért fizetni, mint a Budapest TV, meg ATV. Jó, ott mondjuk bukik az egész, hogy drágább, mint a legdrágább csomag, de ez csak egy elméleti fejtegetés. Ha jobban differenciáltak lennének a csatornák árai, és tényleg darabra lehetne őket rendelni, azaz a mammerek megrendelhetnék az ATV, meg a RTL Klub + TV2 kombót kábé 5-600 Forintért, és akkor máris van értelme.

   Huhh, ez kurva hosszú lett, szóval a lényeg, hogy a jövő útja az lenne, hogy egyesével, nem pedig csomagokban választhassuk meg tévécsatornáinkat.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr81135507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.05.24. 07:56:08

Szia Majó! Visszetértem. ;)

Látom, senki nem ír ide, és olyan magányos vagyol, így hát néha majd kommentelek már. :)

Ez az ötlet nem olyan rossz szerintem sem. Egész hasznos lenne, ha így lehetne válogatni az okos csatornák közül. Bár ezt nem a magam nevében mondom. Én ugyanis jó, ha havonta 1-2X nézek TV-t.
Leszoktam róla... ;D
süti beállítások módosítása