Kámon

2009.04.27. 08:52

Dr. Wilbur Swain: Cletus-stand+up-web   Áá, jee, heló, evribádi! Ic kúúl, evriszing'z okéj!

   Nem is tudom, hogyan, de múltkor, amikor Zsanival a nyolcvanas-, deméginkábbakilencvenes évek divatjáról beszélgettünk, előugrott agyam egyik legmélyebb zugából ez a fertelem. Az amerikai nyakkendő.

   Na, ezt eredetileg bolo tie-nak hívták, amiről én még csak nem is hallottam, hiszen hozzánk már mint amerikai nyakkendő szivárgott be. Mondjuk ez teljesen logikus. A nyugatot erősen koppintő kis országunkba a rendszerváltás után tört be ez a gyönyörűség, a Dállásszal együtt (próbáltam olyat keresni, hogy Dallas-szereplő van amerikai nyakkendőben, de olyan sajnos nincs :(). Szóval ekkoriban minden menő volt, ami amerikai. Bár az amerikai nekem általában az izléstelennel paralell, ez a "nyakkendő" végigsöpört az országon, és a múltnak adta át a fehér (esetleg fekete) műbőr nyakendőt. (Na, az se olt semmi...)

   Bár a bolo tie eredete valami native american-imidzset akar erőltetni, ami a vadnyugat bájával párosul, számomra ez csak a magyar redneckséget jelentette. Aki kommentben önmagát vagy szüleit égeti amerikainyakkendős fénykép belinkelésével, az író-olvasó találkozót nyer. Én fizetek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr331088663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása