Kávééééééééét!!!

2008.12.11. 14:52

A dobozos kávé éves globális forgalmát szakértők évi közel 16 milliárd dollárra becsülik.

Mai Piac

Dr. Wilbur Swain: kávé

   A mindenható piac - az azért tudja, hogy mi a dörgés. Tehát valahol el kell adni azt a marha sok dobozos kávét. De hogy nem Csongrád az a hely, az hétszentség.

   Három különböző boltban voltam, sehol sem lehetett kapni. Két helyen azzal a fal dumával etettek, hogy elfogyott. Aha, annyira kapós volt, hogy még az árát jelző műanyag lapocskát is elvitték! Így most nincs. Pedig létezik, és jó, és szép, és finom. Komolyan kezdem azt hinni, hogy Csongrád kulturális és egyéb szempontokból is kvázi fekete lyukként működik, csak ide nem a fény, hanem a jó dolgok nem jutnak be.

   Szóval csongrádi polgártársaim, unite!!! Harcoljunk egy szebb és jobb, de legfőképpen egy kávédúsabb világért! Mindenki követelje boltosától, hogy tartson dobozos kávét!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkisemolvassa.blog.hu/api/trackback/id/tr47817242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S. CS. · http://www.magyarpartner.hu/ 2008.12.11. 15:59:11

Mondd, miért nem jó Neked a hagyományos kávé? Vagy hogy mást ne mondjak, a 3in1 című beleöntödavízbeéskész fajta lötyi?
Képes vagy bedőlni egy ilyen ócska nyugati reklámkampánynak, ahol még a kávét is egy gagyi alumínium dobozban adják??? (És még kávét sem igen látott soha!)
A kávé attól kávé, hogy kávé íze van és kávéból készült; nem pedig műanyag- meg alumíniumízű kotyvalék.
Na meg a fíííling! Ahogy belerakod a cukrot/tejet/akármit, kavargatod, fújogatod, szürcsölgeted, nyelegeted... Hmmm. :)
(Nem mintha nagy kávéivó lennék, mert úgy évente ha 3-4X iszok ilyesmit, akkor nagyjából megfelel a valóságnak, de akkor is!)
És a környezetszennyezésről már ne is beszéljünk!
Szerinted ha mindenki ilyen idióta dobozból hörpölné a kávét (mert az menő, ugyebár), akkor a rengeteg kólás/fantás/anyámkínjás-doboz mellett hány tonnával növekedne a kidobott menniység? ... Természetesen full feleslegesen, mivel a kávét amúgy is csészéből (esetleg bögréből vagy pohárból) illik inni. A csészét meg egyszer veszi meg az ember, és akár több évet is kibír. (Anyáméké szerintem még nálam is idősebb, de tutijól szuperál a mai napig is.)

Ergo: ha kávét akarsz, FŐZZ! :)

Csongrádon nem azért nincs ilyen gagyi dobozos kávé, mert a város olyan hátulkullogó lenne (mégha egyébként tényleg sokszor az is).
Hanem pont azért, mert Csongrád ebben lényegesen magasabb kultúrális szinten áll sok más, a nyugati globalizáció és tömegipar, valamint a média és reklámkampányok trükkjeink simán bedőlő településeknél!
(Bakker, rámszakad mindjárt a mennyezet! :D )
Itt kéremszépen FŐZIK a kávét. Mindenki magának. Esetleg lehet bizonyos kávézókban vagy éttermekben főzetni. De az sem dobozos utánzat, hanem KÁVÉ! Bezonyááááám! :)
Itt kéremszépen kultúra van! Tradíció, meg minden!
:D

Szóval:
LE A DOBOZOS KÁVÉVAL!!!!!
:)

dr. Wilbur Swain 2008.12.11. 18:09:04

hát kígyót melengettem a keblemen, Csíz? volt osztálytársam fordul ellenem? :D
na, nekem nem kávé (tradicionális szuper olasz + a feeling), hanem a hatása
ott és akkor, ahol és amikor akarom - na, ez csak dobozból lehet, mert nem mindig van a zsebemben egy zacskó forróvíz :p
viva la dobozoskávé! :p

S. CS. · http://www.magyarpartner.hu/ 2008.12.12. 13:58:06

Jaaa, tehát a koffein a lényeeeeeg???!!
Hát akkor eztet mongyad! :)

Nos, arra ott az a másik förmedvény (valami vörös bika, vagy mifene), meg más hasonló enerdzsi drinkek. Abbak is van koffein, és hasonló mennyiségű kávét is tartalmaznak, mint az általad is említett dobozos lötty. ;)
Nos? :))))

Mellesleg a kávé nem olasz. Ugyan ők nagy kávévedelők, de igazi kávét soha nem tudtak készíteni. Mint ahogy az amerikaiak sem. :)
(Viszont a tejeskávé jellegű lötyijeik egész jók! ;) )
süti beállítások módosítása